Prins la volanul bolidului cu 180 km/h pe DN 6

0
95

În cadrul activităţilor preventive organizate în trafic, la acest sfârşit de săptămână, de poliţiştii de la Rutieră, oamenii legii au aplicat amenzi de peste 13.000 lei şi au reţinut cinci permise de conducere. Între cei sămaşi fără permis se află şi un tânăr de 27 de ani, din judeţul Olt, prins „gonind” la volanul unui BMW cu … 180 km/h între localităţile Leu şi Zănoaga.

La acest sfârşit de săptămână, poliţiştii Serviciului Rutier Dolj – Biroul Drumuri Naţionale şi Europene, împreună cu lucrători de poliţie rutieră din cadrul Biroului Rutier Craiova au acţionat în Craiova dar şi în judeţ pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regimul legal de viteză. Un accent deosebit s-a pus şi pe verificarea legalităţii activităţii de transport rutier de mărfuri şi persoane. Astfel, în cadrul acţiunii au fost constatate 86 abateri de natură contravenţională pentru sancţionarea cărora poliţiştii au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 13.000 lei. Dintre acestea, 24 au fost aplicate unor conducători auto care nu au respectat viteza legală, iar alte 13 unor persoane ce desfăşurau activităţi de transport rutier de mărfuri sau persoane cu încălcarea prevederilor legale. De asemenea, poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării 5 permise de conducere şi au retras 10 certificate de înmatriculare.

În timpul acţiunii, un echipaj de la Serviciul Rutier l-a depistat pe Antonio Nae, de 27 de ani, din Caracal, judeţul Olt, în timp ce conducea pe DN 6, între localităţile Leu şi Zănoaga, un autoturism BMW cu viteza de 180 km/h, pe un sector de drum unde viteza maximă admisă era de 100 km/h. „Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 810 lei, iar ca măsură complementară i s-a reţinut permisul de conducere pe o perioadă de 90 de zile în vederea suspendării exercitării dreptului de a mai conduce autovehicule pe drumurile publice”, a precizat inspector principal Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

În plus, în Craiova, oamenii legii l-au depistat pe Cristian Cojocaru, de 38 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autobuz pe Calea Bucureşti transportând mai multe persoane decât numărul de locuri prevăzute în certificatul de înmatriculare. Bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 540 lei.