300 de voluntari construiesc patru case în judeţul Dolj pentru familii defavorizate

0
268

În perioada 1-5 octombrie va avea loc cea de-a patra ediţie a evenimentului Big Build, care se va desfăşura în localitatea Preajba, din judeţul Dolj, şi unde se vor face 5 construcţii noi din cărămizi Wienerberger şi alte 3 unităţi, care sunt deja începute, pe un concept mai vechi. Este vorba de o structură din lemn. Deschiderea oficială va avea loc luni, 1 octombrie, ora 12.00. Echipa Fundaţiei Vodafone împreună cu alţi 300 de voluntari se vor alătura proiectului. 

Habitat for Humanity este o organizaţie non-profit, a cărei misiune este să elimine lipsa de adăpost şi locuirea sărăcăciosă a persoanelor din întreaga lume. La nivel global, Habitat for Humanity a construit şi reabilitat peste 500.000 de locuinţe pentru 2,5 milioane de persoane din 80 de ţări de pe întreg Globul. Habitat for Humanity România a ajutat, până în acest moment, peste 3.000 de familii, prin intermediul celor 7 filiale active ale sale din judeţele: Bihor, Cluj, Bacău, Dolj, Argeş, Prahova şi Suceava. În perioada 2009-2011, la cele trei ediţii anterioare ale Big Build s-au construit 30 de locuinţe noi. „Fundatia Vodafone a sprijinit proiectul Big Build inca din 2007, iar până în prezent cu ajutorul a peste 1500 de colegi, am construit 150 de case în diferite oraşe ale ţării. În cinci ani am renovat şcoli, am construit case sau locuinţe protejate, destinate persoanelor cu dizabilităţi locomotorii. În această toamnă, alături de colegii noştri din Braşov, Bucureşti şi Ploieşti, construim case pentru patru familii nevoiaşe în Preajba, cu ocazia Zilei Mondiale a Locuirii”, a spus Florina Tănase, Senior Director Regulatory, Legal and Corporate Affairs, Vodafone România.

„Ziua Mondiala a Locuirii”

Beneficiarii caselor sunt patru familii nevoiaşe, care în prezent locuiesc în Craiova, în conditii improprii. Cele patru familii au fost selectate de către Asociatia Habitat for Humanity Romania în urmă cu un an. Casele vor fi construite din cărămidă porotherm şi vor avea o suprafaţă de 67.5 m2, constând în două dormitoare, o baie şi un spaţiu comun format din bucătărie şi living. „Fundaţia Vodafone România a avut o implicare fundamentală în dezvoltarea organizaţiei noastre şi a programelor desfăşurate. De 6 ani, fără încetare, fundaţia este alături de beneficiarii Habitat şi de nevoile acestora, oferind astfel un sprijin consistent şi valoros tocmai prin stabilitatea acestui parteneriat…”, a declarat Emil Olteanu, Director Naţional, Habitat for Humanity Romania. Proiectul Big Build este evenimentul prin care Habitat for Humanity România sărbătoreşte „Ziua Mondiala a Locuirii”, construind împreună cu voluntarii locuinţe pentru familii defavorizate din punct de vedere economic şi social din România. În acest an, evenimentul are loc în perioada 1-5 octombrie, simultan în două localităţi: Preajba (Dolj) şi Oradea (Bihor).

Fundaţia Vodafone : 43 de case renovate

Fundaţia Vodafone România a început construcţia de case pentru familii nevoiaşe încă din anul 2007, când angajaţii Vodafone au renovat un bloc abandonat din Piteşti, unde locuiau 11 familii. În 2008, Fundaţia Vodafone a construit 10 case pentru familii sărace din Cluj, iar în 2009 a sprijiinit financiar şi cu voluntari construcţia a 43 de case în judeţele Argeş, Bacău, Bihor, Cluj-Napoca, Dolj, Neamţ, Prahova, Timiş şi Suceava. Un an mai târziu, şantierul s-a mutat în zona Moldovei, unde au fost ajutate familiile sinistrate în urma inundaţiilor. În acea perioadă, Fundaţia Vodafone a renovat 80 de case în Bacău, Botoşani şi Dorohoi şi a construit o şcoala pentru clasele I-VIII, afectată de inundaţii, în comuna Ibăneşti din judeţul Botoşani.  În 2011, Fundaţia a construit alte 10 case pentru familii sărace din Bălteşti, judeţul Prahova, punând astfel bazele unei comunităţi întregi, care acum beneficiază de locuinţe decente.