MarKoljic – Ştiinţa ia caimacul la potou, în derby-ul cu Rapid

0
899

Derby-ul Rapid – Universitatea Craiova şi-a respectat în totalitate specificul şi de această dată. Spectacol în tribune şi în teren, dramatism, eliminare, răsturnări de rezultat, ocazii uriaşe, bare, goluri de generic, meci decis in extremis. Şi, ca întotdeauna, oltenii au fost naşii Rapidului, iar giuleştenii nu s-au împăcat defel cu statutul de looseri, replicând ca în anii în care fugăreau jucătorii pe calea ferată şi când rivalii se adăposteau pe apucau.

Prima repriză a aparţinut echipei pe val, care nu primise gol în primele 6 etape. Albu a înscris cu ştaif, după ce Nistor a întârziat să-l întâmpine, Ştiinţa primind gol după un aut, ca în fotbalul judeţean. Oltenii nu s-au conectat la derby, s-au complăcut în aceeaşi posesie pasivă, iar Pigliacelli a împiedicat un 0-2, când Hlistei a trimis cu capul periculos. Din benzi, Bancu şi Câmpanu au replicat timid, cu şuturi numai pentru statistică. Entuziasmul giuleştenilor a avut însă şi revers, Belu fiind trimis la vestiare cu câteva minute mai devreme decât restul jucătorilor, preţul pentru intimidarea lui Vătăjelu şi Bancu.

Repriza a doua s-a jucat la poarta din faţa galeriei Ştiinţei, dar fanii aveau să petreacă momente de exasperare, la cât au ratat alb-albaştrii. Reghecampf a aruncat în luptă tot ce avea ofensiv pe bancă, dar vraja aruncată asupra porţii lui Moldovan l-a protejat pe acesta până aproape de finiş. Am vrut ocazii şi am avut parte de ele, dar în acelaşi timp şi de ratări în exces. Era mai uşor să-i enumerăm pe cei care n-au fost în situaţii de gol, iar Markovic a avut porţia cea mai zdravănă. După barele succesive ale lui Baiaram şi Nistor, Markovic, incredibil, a preluat, în loc să marcheze. Nici arbitrul nu l-a răsplătit pe proaspătul internaţional, când a fost acroşat în careul gazdelor. Până la urmă, olteano-sârbul a egalat, tot pe o respingere, când parcă toţi craiovenii îşi luaseră gândul şi de la egalare. Până la urmă, tradiţia s-a respectat. Golul de kinogramă, cu care Koljic a spart gheaţa după aproape un an, a avut darul să prăbuşească reduta giuleşteană.

Rapid – Universitatea Craiova 1-2 Au marcat: Albu ’15 / Markovic ’83, Koljic ‘90.

Rapid: Moldovan – Belu, Săpunaru, Dandea, Goge – Crepulja, Albu, R. Ilie (Florica ’75) – Carnat (Nastos ’75), Ad. Bălan (Moise ’45), Hlistei. Antrenor: Mihai Iosif

Universitatea Craiova: Pigliacelli 6 – Vlădoiu 4 (Ivanov ’54) 5, Găman 7, Screciu 6 (V. Constantin ’81), Bancu 7 – Nistor 6, Fedele 5 (Vînă ’46) 5 – Cîmpanu 7, Gustavo 5 (Koljic ’54) 7, Vătăjelu 4 (Baiaram ’46) 7 – Markovic 7. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf

Cartonaş roşu: Belu ‘43.

Arbitru: Radu Petrescu 6.