Europarlamentarul Marian Jean Marinescu : ” Dacă banii alocați de UE vor fi investiţi cum trebuie, putem avea o dezvoltare în câţiva ani la care nu ne aşteptam”

0
264
Europarlamentarul Marian Jean Marinescu s-a aflat astăzi în localitatea Coșoveni, alături de candidatul PNL la funcția de președinte al Consiliului Județean Dolj, profesor Alexandru Gîdăr, unde a stat de vorbă cu mai mulți cetățeni, cărora le-a explicat cum s-a împărțit bugetul Uniunii Europene și cât de important este ca noi să știm cum să cheltuim banii pe care i-am primit de la Bruxelles. Fiind vorba de 80 de miliarde de euro, bani care au fost alocați României pentru investiții.  “Coşoveni este o comună lângă Craiova şi are foarte mult potenţial, dacă are un primar gospodar care să se gândească ce trebuie făcut, mai ales pentru oameni. Acum este pandemie, dar această situaţie a adus şi o mare oportunitate pentru România, pentru că nu am avut niciodată atât de mulţi bani care să vină de la Uniunea Europeană, circa 80 de miliarde de euro. Iar dacă aceşti bani sunt cheltuiţi cum trebuie, sunt [ b. Pentru asta trebuie însă oameni, şi la primărie, şi la Consiliul Judeţean”, a explicat deputatul european.
 Euparlamentarul PNL le-a vorbit cetățenilor din Coșoveni și despre Criza Covid și despre măsurile pe care le-a luat UE, deși sănătatea nu este politică europeană. “Criza COVID-19 a arătat că amenințările la adresa sănătății cetățenilor nu ține cont de frontiere. Nu se pot închide  frontierele la nesfârșit iar  statele membre singure, fiecare în parte, nu vor putea  să încetinească răspândirea virusului. În aces context, Grupul PPE consideră că Uniunea Europeană poate face mult mai multe lucruri în această direcție. Lipsa unei acțiuni coordonate la nivelul UE a dus la probleme reale, în special în primele etape ale pandemiei. Grupul PPE consideră că soluția nu este de a închide frontierele sau de a restricționa exporturile de echipamente de protecție. Pandemia a demonstrat că nu putem depăși o criză de această magnitudine acționând pe cont propriu. Prin urmare, soluția prezentată de Grupul PPE din Parlamentul European, este să lucrăm împreună. Cum a obligat pandemia de coronavirus Uniunea Europeană să își regândească prioritățile”, a explicat europarlamentarul PNL Marian-Jean Marinescu.