Consilierii liberali, despre problemele Craiovei : gazonul, ţânţarii şi gunoiul

0
275

Liberalii doljeni au discutat astăzi, într-o conferinţă de presă despre problemele reale ale administraţiei locale : colectarea gunoiului, combaterea invaziei de țânțari, situația gazonului de pe „Ion Oblemenco” sau situația piețelor agroalimentare din Craiova.

„Vreau să aduc din nou în dezbatere publică situația gazonului de pe stadionul „Ion Oblemenco”. Este inadmisibil ca la un an de la inaugurarea stadionului, gazonul să fie tot impracticabil. Vă reamintesc că acum mai bine de 3 luni a avut loc acea sedință în care s-a discutat foarte aprins această situație în cadrul Consiliului Local, executivul condus de domnul primar Genoiu dând atunci asigurări că în pauza intercompetițională vor fi luate măsuri pentru reabilitarea gazonului și desfășurarea în bune condiții a meciurilor ce vor avea loc pe stadion. Din acest motiv au fost refuzate cereri de a se disputa meciuri la începutul lunii iulie. Iată că suntem la sfârșitul lunii august și, din păcate,  în acest debut de sezon gazonul este într-o stare foarte proastă, de acest lucru plângâdu-se chiar jucatorii și managementul clubului CSU Craiova, echipa care își desfășoară meciurile de acasă pe acest stadion. În ședința de mâine voi solicita executivului să ne spună ce are de gând. Care sunt demersurile pe care le va întreprinde pentru a se reabilita suprafața de joc. De asemenea, voi solicita să ni se prezinte care sunt cheltuielile pe care le suportă primaria Craiova cu administrarea stadionului și care sunt veniturile care au fost încasate de pe urma exploatării acestui stadion. Trebuie avute în vedere și interesele municipalității de a colecta bani la bugetul local și este responsabilitatea domnului primar și a celor care se ocupă de managementul acestui complex sportiv, ca măcar să existe un echilibru între cheltuielile cu întreținerea stadionului și veniturile pe care le încasează. Nu se poate ca la mai mult de un an de zile noi să nu avem o situație clară a cheltuielilor și a veniturilor rezultate din exploatarea acestui stadion”, a subliniat Doru Câplea, consilier local.

Alesul local a atras atenţia şi asupra combaterii invaziei de țânțari, dar şi  ridicării la timp a gunoiului. “În cazul altor orașe vorbim de concepte precum Green City, Smart City, iar la noi, în Craiova, nu beneficiem nici măcar de condițiile de bază. Executivul trebuie să dea explicații, de luni de zile nu se mai întâmplă nimic în oraș, este o stare de amorțeală. Eu nu-mi amintesc ca domnul primar Genoiu să fi facut ceva constructiv, un proiect major pentru Craiova, în ultimul an de zile”.

La rândul său, Marinel Florescu, de asemenea consilier local a declarat că în  Piața Centrală este o dezordine generalizată, o indisciplină a modului în care se desfășoară activitatea. “Vedem marfa vândută în locuri neamenajate, în niciun caz în condiții civilizate. Ea are statut de piață agroalimentară, adică trebuie să vândă produse care se obțin din activități agricole. Acolo găsim tot felul de produse amestecate într-o vraiște generalizată. Voi sugera domnului primar Genoiu  și administratorului „Piețe și târguri” să meargă la Vaslui să vadă  cum trebuie să arate o piață agroalimentară. Pentru rezolvarea acestor probleme eu propun închiderea pentru câteva ore sau pentru câteva zile a pieței și restabilirea oridinii și realizarea unei igienizări generale. Mâine voi face o interpelare către Direcția Piețe și Târguri și vreau să-l invit pe domnul primar, pe domnii viceprimari, pe domnul administrator public și consilierii municipali să meargă să vadă cum arată acum Piața Centrală. Dacă lucrurile nu se îmbunătățesc și nu ajung la un standard normal, european, voi solicita demisia administratorului serviciului de „Piețe și târguri”…”, a spus consilierul liberal.