Daum: „Trebuie să continuăm forma de la partida cu Chile”

0
244

Selecţionerul german spune că în varinta optimistă ar exista 50% şanse ca România să prindă locul de baraj la Mondiale

daumSelecţionerul Christoph Daum a prefaţat duelurile cu Armenia şi Muntenegru, din preliminariile CM 2018. Tehnicianul german a vorbit despre fotbaliştii cu probleme de sănătate, despre şansele de calificare, dar şi despre faptul că lumea îl atacă verbal pe stradă, deşi în urmă cu câteva luni spunea că sunt persoane care îl opresc să-l roage să continue ca selecţioner al României. „Trebuie să continuăm forma de la partida cu Chile. Suntem pregătiţi pentru partida cu Armenia, niciodată nu a fost o atmosferă relaxată. Din partea jucătorilor am primit acest feedback, mi-au spus că ştiu despre responsabilităţile noastre, ştiu că reprezentăm o ţară şi că trebuie să ducem totul la extrem ca să câştigăm. Trebuie să fim optimişti, dar în acelaşi timp şi realişti. Dacă suntem optimişti putem spune că avem 50% şanse, dacă suntem realişti, calculaţi şi voi. Din cauza presiunii mulţi mă atacă, unii pe stradă, unii motivaţi sau încărcaţi de mass-media, verbal, înţeleg asta. Poate nu este momentul potrivit să îl aduc pe Alibec, deşi cred în el, dacă va menţine atitudinea uşa îi va fi deschisă. Momentan urmărim mulţi fotbalişti, printre care şi pe el. Datele şi statisticile sunt analizate zi de zi. Nu înseamnă că nu va fi un jucător de naţională. În începutul meciului cu Sporting a fost fantastic, dar el trebuie să menţină acest ritm la mai multe meciuri” a spus Daum.

Neamţul ar garanta pentru prezenţa la Euro 2020

În săptămâna premergătoare meciului cu Armenia, selecţionerul Christoph Daum a vorbit despre planurile sale de viitor de la naţionala României. Germanul crede că poate clădi în continuare o echipă care poate ajunge la turneul final al Campionatul European din 2020. Daum spune că se simte motivat să continue să antreneze echipa de fotbal a României şi pentru asta este dispus să muncească pentru a ne califica la Campionatul European din 2020. Selecţionerul german chiar ar garanta prezenţa tricolorilor la în condiţiile în care jucătorii se vor ridica la pretenţiile impune de el. ”Nu vreau să fiu negativ, ce vreau să spun este că trebuie să ne îmbunătăţim perspectiva şi infrastructura în domeniul fotbalistic. Cred că putem clădi o echipă de viitor şi dacă vom da totul şi vom munci ne vom califica la Campionatul din 2020. Vă pot garanta acest lucru, vă pot garanta că vom avea cele mai bune rezultate. Hanca, Băluţă sau Ivan sunt de viitor, cred în viitorul acestei echipe”, a spus germanul. Ce puţin până la finalul preliminariilor Mondialului din 2018 în ciuda şanselor infime de calificare ale tricolorilor Christoph Daum rămâne selecţionerul naţionalei României. Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a anunţat că va lua o decizie la încheierea campaniei de calificare.  Christoph Daum avea ca obiectiv calificarea la Mondialul din 2018, din Rusia. România este pe locul 4 în grupa E, cu numai şase puncte după şase meciuri.

Contre Daum-gsp

După ce într-un interviu acordat recent site-ului Realitatea a spus despre Gazeta Sporturilor că este „un ziar bun doar pentru a împacheta peştele în el”, Daum a avut parte de o surpriză la întâlnirea cu presa. „Recent, aţi făcut o legătură între peşte şi Gazeta Sporturilor. Ne-am gândit să vă facem un mic cadou. Nu e periculos”, a spus un jurnalist al cotidianului, având în mână o undiţă. Antrenorul german nu a gustat gluma şi a reacţionat foarte nervos: „Este o comedie sau o conferinţă de presă? Sunteţi aici pentru o comedie sau vreţi să vorbim despre fotbal? Gazeta vrea mereu să creeze minciuni sau poveşti amuzante. Când o să începeţi să fiţi jurnalişti de sport? Vă rog să opriţi asta, nu are nimic de-a face cu fotbalul”.