Avem iarbă, arena e aproape gata să „fiarbă”

0
396

Jucătorii Ştiinţei au intrat ieri în premieră pe suprafaţa de joc amplasată recent pe noul stadion al Craiovei, care ar putea fi inaugurat la sfârşitul lunii octombrie

PAGINA UNUS-a intrat în linie dreaptă în ceea ce priveşte construcţia arenei „Ion Oblemenco”. Stadionul are tribune, scaune, acoperiş, nocturnă, 2 imense tabele de afişaj şi, după week-end-ul trecut, şi teren de joc. Interioarele sunt şi ele aproape de finalizare, se mai lucrează la amenajări, parcări, finisaje. Oricum, în jur de 15 septembrie Compania Naţională de Investiţii, cea care a alocat 90% din fondurile de construcţie, va preda arena către Primăria Craiova. După ce vor mai fi realizate şi alte lucrări de amenajare, stadionul urmează să fie inaugurat undeva spre sfârşitul lunii octombrie. Din exterior arată fantastic şi oricine trece pe bulevard se opreşte să arunce o privire mai atentă. Din interior arată şi mai bine. E impresionant şi va fi de-a dreptul fabulos când 30.000 de olteni vor crea o atmosferă de vis.

Un week-end a fost suficient pentru a se amplasa suprafaţa de joc. Rulourile aduse în câteva tranşe au fost instalate noaptea, la lumina reflectoarelor, când temperatura era cea optimă. În zona porţilor este teren mixtă, iarbă naturală şi suprafaţă artificială, deoarece este o zonă mai solicitată. Jucătorii Universităţii Craiova nu au mai aşteptat până când arena va fi gata şi au luat un prim contact cu „iarba de acasă” încă de ieri, înainte de primul antrenament al săptămânii. Pe ritmurile imnurilor Ştiinţei, Mitriţă şi compania au vizitat stadionul şi au testat suprafaţa de joc abia instalată, declarându-se unanim impresionaţi de noua lor „casă”.

Mateiu: „Greu vom pierde aici”

2Alex Mateiu este printre jucătorii Universităţii care au apucat să joace şi pe stadionul cel vechi şi spune că îi este dor de atmosfera de la Craiova, după atâtea jocuri disputate la Severin sau Piteşti. „Aşteptăm cu nerăbdare să jucăm pe arena nouă, eu am jucat şi pe cel vechi, dar acum chiar am avut emoţii când am călcat pe noua suprafaţă de joc. Sunt sigur că o să fie o atmosferă incredibilă, şi dacă jucăm cu o echipă de Liga a III-a vor fi 30.000 de oameni la primul meci. Greu vom pierde aici”. Nicuşor Bancu este impresionat de noul stadion, dar nu vrea să joace prea mult timp pe el, dorindu-şi foarte mult să se transfere la altă echipă. „Este prima dată când intru pe noul stadion şi sunt impresionat, este fantastic. Este unul dintre cele mai frumoase din Europa. Nu mai contează cu ce adversar îl vom inaugura, important este că vom fi noi, Universitatea Craiova, pe teren. Ne dorim să ne întoarcem cât mai repede acasă, simţim nevoia să jucăm în Craiova şi cu atât mai mult pe o astfel de arenă. Sper să cucerim un trofeu aici, iar mie să îmi poarte noroc să mă transfer cât mai curând peste hotare” a declarat Nicuşor Bancu.

Mangia şi-ar fi dorit ca primul meci să fie cu Napoli

3Antrenorul Devis Mangia a aflat despre afinitatea oltenilor pentru Napoli şi le-a servit o declaraţie pe gustul lor, spunând că un amical cu formaţia din sudul Italiei ar fi fost ideal pentru inaugurare, mai ales că atacul său, format din Băluţă, Mitriţă şi Gustavo este asemănat des cu cel al partenopeilor, cu Mertens, Insigne şi Callejon. „E un stadion fantastic şi sperăm să jucăm cât mai repede aici. Este o onoare pentru noi să evoluăm pe o astfel de arenă şi să reprezentăm un oraş precum Craiova. Mi-ar plăcea să-l inaugurăm cu un amical contra celor de la Napoli”

Marcel Popescu a afirmat că primul meci de pe noul stadion va fi la sfârşitul lunii octombrie şi va fi unul din Cupa României. În cazul în care Universitatea nu va juca acasă, oficialii olteni nu exclud varianta ca primul meci să fie unul amical între prima şi a doua echipă a clubului. „Cel mai probabil o să inaugurăm stadionul cu meciul din primul tur al Cupei României, la sfârşitul lunii octombrie, dar n-ar fi exclus să-l inaugurăm cu un meci amical între prima şi a doua echipă. Ne aflăm la două luni de inaugurarea celui mai frumos stadion din ţară şi de întoarcerea acasă, după ce am jucat atâta timp numai în deplasare” a spus Marcel Popescu.

4a4 decembrie 2014 a fost ziua ultimului meci disputat pe vechiul „Ion Oblemenco”

25 octombrie 2017 ar putea fi data inaugurării noii arene din Bănie

31.000 de locuri are stadionul aflat aproape de inaugurare

55 de milioane de euro a costat noua arenă a Craiovei