Comunicat de presă / La an nou, cărţi noi!

0
315

_DSC9568-1Apropierea anului şcolar înseamnă un nou început. Mii de copii, din Craiova şi din judeţul Dolj, petrec ultimele zile ale unei vacanţe toride. Urmează, fireşte, vremea rechizitelor, a uniformei, a manualelor şi, evident, a cărţilor.

          Ca de fiecare dată în prag de an şcolar, Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman” se profilează ca principal partener în procesul de educaţie. Numărul mare de parteneriate încheiate cu diverse instituţii şi unităţi de învăţământ, 80 semnate în 2016 şi 61 pentru anul în curs, explică nivelul de implicare al bibliotecii în acţiuni ce ţin de învăţarea continuă.

          Derularea unor proiecte de învăţare formală sau, după caz, informală, destinate elevilor din ciclurile primar, gimnazial şi liceal, reprezintă una dintre preocupările de bază ale bibliotecii pentru care nu se precupeţeşte niciun efort. Resursele materiale şi umane de care dispune Biblioteca Aman contribuie la înlesnirea procesului de învăţare, la instruire continuă şi dezvoltarea ataşamentului faţă de cărţi şi lectură.

          În ceea ce priveşte posibilităţile de lectură, diversitatea titlurilor şi, în general, oferta de carte, Biblioteca Aman a reuşit suplimentarea şi înnoirea colecţiei de carte dezvoltată pentru publicul tânăr. Astfel, mai mulţi autori străini, între care Rey H. A., Potter Beatrix, Steig William, Joyce William, au intrat în colecţia bibliotecii. Multe titluri româneşti, “Dosarul clopoţeilor de crăciun”, “10 căţei, 10 mâţe şi alte versuri de abecedar”, “George cel Curios” şi “Olguţa şi un bunic de milioane”, pentru a enumera doar câteva, sunt, de asemenea, disponibile spre împrumut. Deşi cele mai multe dintre volume sunt scrise în limba română, cititorii au posibilitatea regăsirii unor titluri în limbile engleză, franceză, spaniolă sau germană.

          “Încercăm să surprindem fiecare tendinţă şi, în măsura posibilului, să o satisfacem. Publicul tânăr este de departe cea mai dinamică categorie pentru care oferim servicii. Aşadar, completarea permanentă a colecţiilor de carte, adăugarea unor titluri recent apărute, este unul dintre cele mai importante capitole ale strategiei Bibliotecii Aman. Întreg procesul de selecţie a titlurilor şi autorilor de carte pentru copii este unul care valorizează parteneriatul bibliotecar-cititor. Ca atare, multe dintre cărţile care intră în bibliotecă sunt expresia solicitărilor venite din partea mai tinerilor noştri cititori. Cum noul an şcolar care bate la uşă anunţă experienţe şi provocări noi, biblioteca noastră se preocupă de reinnoirea constantă a colecţiei de carte şi a gamei de servicii pe care le propune”, a declarat Lucian Dindirică, managerul Bibliotecii “Alexandru şi Aristia Aman”.

          Cărţile pentru elevi şi liceeni pot fi împrumutate de la secţia de Copii şi Tineret a Bibliotecii Aman. Programul secţiei este de luni până vineri, în intervalul 8.45-19.45.

Birou Presă

Biblioteca Judeţeană “Alexandru şi Aristia Aman”