Trei puncte cu trudă şi emoţii

0
120

Universitatea a mai scăpat puţin de povara sezonului modest pe care îl traversează, după ce a reuşit se obţină, aseară, a doua victorie din acest campionat, 2-1, în deplasare, cu FC Voluntari.

În prima parte nu a fost consemnată nici măcar o şansă serioasă de gol, doar Ivan ridicând o idee nivelul adrenalinei în mintul 24, când scăpat spre poarta lui Balauru a ajuns la balon în urma goalkeeperului ilfovenilor. Altfel, Ştiinţa a dominat, dar o dominare sterilă.

După pauză, craiovenii au intrat pe teren mult mai decişi şi au deschis scorul după o oră de joc. Bawab s-a distrat cu defenisiva adversă, a făcut un un-doi cu Rocha, iar o centrare a iordanianului l-a găsit liber, în “gura” porţii, pe Băluţă, care n-avea cum să rateze.

CSU s-ar fi putut desprinde la 2-0, n-a făcut-o, şi a fost penalizată. Rocha a pierdut o minge la centru, Pancu i-a pasat lui Voduţ, iar rezerva Voluntariului a reuşit un gol de generic, învingându-l pe Bălgrădean cu un şut de la 25 de metri.

Spectrul unui nou rezultat nefavorabil a făcut ca Ştiinţa să se năpustească în atac, dar Bawab a dat cu piciorul la două ocazii mari (78, 79).

Salvarea a venit de la Vătăjelu. Acesta l-a ridiculizat pe Rus şi a înscris, superb, la colţul lung, ajungând la a treia reuşită stagională.

Din cauza meciurilor naţionalei, cu Ungaria şi Polonia, campionatul se întrerupe două săptămâni. În runda viitoare, “U” joacă pe “Extensiv” cu CSMS Iaşi.

 

FC Voluntari – “U” Craiova 1-2

Stadion: Dinamo – Bucureşti, spectatori 1.500.

Au marcat: Voduţ 72 / Băluţă 61, Vătăjelu 87.

Voluntari: Balauru – L. Rus, Maftei (Novakovic 81), C. Achim, Maxim – N. Grigore (S. Rădoi 46), Novac – Iorga, Cârstocea (Voduţ 57), Pîrvulescu, Pancu. Antrenor: Flavius Stoican. Rezerve neutilizate: Botaş – Deac, Călinţaru, A. Bălan.

Craiova: Bălgrădean – S. Achim, Popov, Acka (Kay 46), Vătăjelu – Zlatinski (Madson 64) Mateiu – Băluţă (Curelea 81), Bawab, Nuno Rocha – Ivan. Antrenori: Sorin Cârţu şi Emil Săndoi. Rezerve neutilizate: Straton – Dumitraş, Bancu, Herghelegiu.

Arbitri: Dragoş Istrate – Andrei Constantinescu, Bogdan Gheorghe.