Peste 800 de sancţiuni aplicate într-o săptămână în cadrul acţiunilor Blocada 2015

0
162

În ultima săptămână, în perioada 20-26 august 2015, poliţiştii doljeni au organizat noi activităţi pentru prevenirea infracţionalităţii şi pregătirea antivictimală a cetăţenilor, în cadrul Planului de Acţiune Blocada 2015. Poliţiştii doljeni au constatat 48 de fapte de natură penală, situaţii în care au fost întocmite dosare de cercetare penală şi au aplicat 861 sancţiuni contravenţionale de peste 178.000 lei.

Măsurile şi activităţile specifice desfăşurate de poliţiştii doljeni au drept scop creşterea gradului de siguranţă a cetăţenilor şi asigurarea unui climat optim de convieţuire socială. Printre măsurile dispuse în atingerea scopului propus se numără şi Planul de Acţiune Blocada 2015, lansat la nivel naţional, pentru creşterea gradului de siguranţă în sezonul estival. În ultima săptămână, în perioada 20-26 august a.c., poliţiştii doljeni au fost prezenţi la datorie, organizând ample acţiuni pentru prevenirea infracţionalităţii şi pregătirea antivictimală a cetăţenilor. Aproximativ 350 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, dar şi luptători de la Serviciul de Acţiuni Speciale au fost angrenaţi  în activităţile desfăşurate în această perioadă.

„Ca urmare a controalelor efectuate, poliţiştii doljeni au constatat 48 de fapte de natură penală, situaţii în care au fost întocmite dosare de cercetare penală în conformitate cu prevederile legale. Totodată, pentru neregulile constatate au fost aplicate şi 861 sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 178.000 lei, din care 10 sancţiuni au fost aplicate pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, alte 291 amenzi pentru viteză, iar 14 sancţiuni au fost aplicate şoferilor pentru nerespectarea prevederilor în ceea ce priveşte depăşirea. Poliţiştii doljeni au reţinut în vederea suspendării dreptului de a conduce 43 de permise de conducere, 13 dintre acestea fiind reţinute pentru consum de băuturi alcoolice, iar alte 16 pentru nerespectarea regimului legal de viteză. De asemenea, au fost retrase şi 22 certificate de înmatriculare”, a precizat agent-şef adjunct Amelia Barbu, din cadrul Biroului de presă al IPJ Dolj.

Astfel, pe 19 august, în jurul orei 18.30, a fost depistat pe DJ552 A, în comuna Perişor, Cristinel I., de 30 de ani, din comuna Cârcea, în timp ce conducea un moped fără a poseda permis. Celui în cauză i s-a întocmit dosar penal. Pe 21 august a.c., la ora 19.45, a fost depistat în trafic, pe DJ 552 A, în comuna Catane, Alin I., de 24 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism fără a poseda permis de conducere pentru nici o categorie de autovehicule. Şi pe numele tânărului de 24 de ani s-a întocmit dosar penal, după cum au mai precizat reprezentanţii IPJ Dolj.