Vineri, 12 septembrie : Lansarea oficială a filialei FIJR MOLDOVA

0
37

FORUMUL INTERNAŢIONAL AL JURNALIŞTILOR ROMÂNI (FIJR) are plăcerea de a vă invita la lansarea oficială a filialei FIJR MOLDOVA, vineri 12 septembrie a.c., orele 11.00, în incinta localului „Robert’s Coffee – Chișinău, str. 31 August 1989, no. 113, situat în apropiere de „Casa Presei”.

Evenimentul organizat de FIJR va fi onorat de participarea jurnaliştilor români din ţară şi din afara graniţelor ţării, precum şi de prezenţa unor oficialităţi din Moldova şi din România.

Membrii şi simpatizanţii FIJR, precum şi restul invitaţilor, vor lua act de fiinţarea filialei FIJR MOLDOVA, de programul acesteia şi de componenţa noii echipe de conducere.

De asemenea, coordonatorul filialei FIJR MOLDOVA, IURIE SANDUŢA, va modera un dialog cu privire la situaţia actuală a presei din Republica Moldova, la perspectivele acesteia ţinând cont de traseul pro-european asumat de către administraţia de la Chişinău, dialog care va angrena opiniile membrilor FIJR, dar mai ales pe cele ale oficialilor din România – europarlamentari, responsabili guvernamentali – şi din Republica Moldova.

Tot în aceeaşi zi, organizatorii, sprijiniţi de factorii responsabili din guvernul de la Chişinău, au programat o deplasare la cramele „Cricova”.

Sâmbătă, 13 septembrie a.c., reprezentanţii FIJR vor amplasa o plăcuţă cu numele organizaţiei în clădirea unde funcţionează „Casa Limbii Române” din Chişinău. După eveniment, membrii FIJR se vor reuni în vederea desfăşurării unor dezbateri cu privire la finalizarea Raportului FIJR: „Libertatea Presei în Diaspora Românească”, document ce urmează a fi lansat în toamna acestui an la Bruxelles.

ROMEO COUŢI, preşedinte FIJR