Ungurii văd Craiova mai slabă ca Zalgiris şi au mari speranţe de calificare

0
124
Cei de la Honved sunt mulţumiţi de rezultatul primei manşe cu Universitatea şi consideră că pot reuşi cel puţin un egal cu goluri în Bănie
Ungurii de la Honved Budapesta sunt optimişti după prima confruntare cu Universitatea Craiova, atât prin prisma rezultatului, dar şi după cum au simţit adversarul. Majoritatea jucătorilor consideră că puteau învinge echipa din Bănie şi că se pot califica în retur, opinând că diferenţa de cotă de pe transfermarkt nu este reală. Mai mult, unii dintre maghiari cred că lituanienii de la Zalgiris, de care Honved a trecut cu 3-1 şi 1-1 în dublă manşă, au fost superiori băieţilor lui Papură. Honved şi U Craiova au remizat, scor 0-0, la Gyor, în prima manşă a turului 2 preliminar Europa League. “Cred că putem fi mulţumiţi cu prestaţia noastră. Cu siguranţă, e bine că nu am primit gol acasă. Totuşi, ar fi fost bine să câştigăm. Sincer, nu am simţit că U Craiova a fost mai puternică decât Zalgiris. Mai mult, echipa din Lituania a combinat mai bine. Cred că ar fi o greşeală să mergem acolo pentru un egal cu goluri, dar am fi fericiţi şi aşa. Dacă vom aborda în acest mod meciul, va fi o problemă, aşa că vrem să câştigăm”, a declarat Dániel Gazdag pentru Nemzeti Sport. Coechipierul său, Bence Banó-Szabó, a oferit şi el o reacţie: „Am terminat un meci greu, dur. Cred că am controlat prima parte a jocului, în a doua repriză ne-am blocat când adversarii controlau meciul, dar la final i-am împins în terenul lor. Din păcate, nu am marcat, dar am făcut un joc bun”.
Antrenorul italian al ungurilor, Giuseppe Sannino, a declarat după primul meci: „Sunt mulţumit de modul cum am jucat contra unei echipe care se află în fruntea ierarhiei interne. Evident că nu suntem la potenţial maxim, avem şi jucători care au debutat pe plan internaţional, dar suntem pregătiţi să scriem un alt capitol important în istoria clubului printr-un rezultat bun la Craiova, chiar dacă ne aşteaptă o atmosferă infernală. Am avut atitudine, am arătat determinare, iar pe aceste lucruri putem clădi în continuare”.
Şi Vasile Miriuţă crede că 0-0 este un scor periculos pentru Craiova a început bine, chiar dacă nu și-a creat ocazii, dar după a fost un joc de uzură. Honved s-a apărat bine, are și antrenor italian. Nicio echipă nu și-a dorit să riște. Honved s-a mulțumit să mențină acest rezultat de egalitate. Nu a fost un joc spectaculos. Craiova are prima şansă fiindcă are jucători cu experienţă şi va fi multă lume la meci. Honved mizează mai mult pe tineri. 0-0 e un scor foarte dificil pentru Craiova, dar părerea mea e că pornește cu prima șansă”, a spus Vasile Miriuță. Clubul Honved pune la dispoziţia fanilor maghiari un autocar pentru deplasarea la Craiova, acesta plecând la miezul nopţii de miercuri spre joi către Bănie.
Returul se joacă joi, 1 august, pe Stadionul „Ion Oblemenco”, de la ora 19:15. Câștigătoarea dublei manșe dintre Craiova și Honved joacă mai departe cu AEK Atena (Grecia).