Subprefectul Judeţului Dolj, Cristian Marian Şovăilă : „Deşteaptă-te, române!” a devenit cântecul inimilor românilor de pretutindeni

0
783

Astăzi a avut loc ceremonia dedicată celebrării Zilei Imnului Naţional al României. Evenimentul a avut loc în Piaţa Tricolorului din Craiova, în prezenţa Subprefectului Judeţului Dolj – Cristian Marian Şovăilă, a Preşedintelui Consiliului Judeţean Dolj – Ion Prioteasa, precum şi a Viceprimarului Municipiului Craiova – Stelian Bărăgan. Ceremonia a început la ora 9:00 cu prezentarea onorului şi întampinarea oficialităţilor. Desfăşurătorul ceremoniei a cuprins o binecuvântare şi o rugăciune pentru poporul român, oficiate de preotul militar, un spectacol susţinut de Fanfara Militară a Garnizoanei Craiova, precum şi intonarea imnului naţional de către întreaga asistenţă şi defilarea.

Subprefectul Judeţului Dolj, Cristian Marian Şovăilă, a susţinut o alocuţiune:
„Astăzi sărbătorim ziua imnului nostru drag, cel care ne face inimile să tresalte de fiecare dată când îl ascultăm. Suntem români. În inimile noastre pompează acelaşi sânge, iar imnul răsună cu putere în ele, căci, începând din anul 1848, atunci când a fost compus, „Deşteaptă-te, române!” a devenit cântecul inimilor românilor de pretutindeni datorită mesajului de patriotism şi de libertate pe care îl poartă în el. A insuflat curaj în momentele cruciale ale istoriei şi, totodată, mândrie atunci când românii ne reprezintă cu cinste pe podiumurile internaţionale. Istoria ne este confirmarea faptului că suntem un popor de oameni bravi, cu un cuget aprig, credinţă şi putere. Suntem legaţi de pământul patriei noastre. Oriunde am fi, purtăm în sufletele noastre ţara, iar rădăcinile neamului ne trag înapoi spre casă. Avem datoria sfântă de a plăti ţării tot ceea ce ne-a dăruit ea, prin îmbrăţişarea dreptăţii şi a binelui. Există o maximă celebră, ce spune aşa: <<Fii tu însuţi schimbarea pe care vrei să o vezi în lume!>>. Aşadar, să fim mai buni, să fim mai toleranţi, dar aprigi când vine vorba de lege şi dreptate. <<Dragostea de patrie este cea dintâi religie a omului civilizat>>, spunea cu mare înţelepciune Napoleon, iar din punctul meu de vedere, aceste cuvinte au o însemnătate primordială. Iubirea de ţară este fundamentală în orice societate sănătoasă şi prosperă, iar imnul are rolul de a ne aduce împreună şi a face din noi un tot: un spirit, un suflet şi o inimă care să bată pentru un scop comun, acela de a prospera şi de a fi uniţi, căci împreună suntem România! ”