ALDE Dolj se pregăteşte pentru prezidenţiale

1
550
ALDE a decis în forurile statutare ca liderul său Călin Popescu Tăriceanu să candideze la alegerile din noiembrie pentru funcția de președinte al României. Este declaraţia deputatului Ion Cupă, preşedintele ALDE, în cadrul conferinţei de presă susţinută la finele săptămânii trecute, la Craiova, la sediul organizaţiei judeţene. Tot atunci, preşedintele ALDE Dolj a făcut şi o succintă analiză a rezultatului alegerilor europarlamentare şi a anunţat noua componenţă a Biroului Judeţean. În mod normal, ALDE Dolj nu trebuia să facă schimbări  pentru că rezultatul, la nievl de judeţ a fost unul peste 5%, dar s-a dorit o eficientizare a acestei formaţiuni pentru viitoare alegeri.
ALDE va începe pe 11 august, conform legii, strângerea de semnături și în județul Dolj pentru susținerea  candidaturii lui Călin Popescu Tariceanu. ALDE consideră că PSD ar fi trebuit să respecte înțelegerea avută cu ALDE de a avea o candidatură comună la aceste prezidențiale, pe criteriul celui mai bine plasat în sondajele de opinie. „Nu este târziu, chiar acum, după anunțarea celor două candidaturi separate ale Coaliție de guvernare,  ca cei de la PSD să-și reevalueze candidatura, iar în baza unor noi cercetări sociologice, agreate de comun acord, să revenim la înțelegerea avută și să avem o singură candidatură susținută  în solidar. Dacă România are la ora actuală un om de stat, acela este fără îndoială Călin Popescu Tăriceanu. Ne adresăm prin această candidatură, așteptată de către foarte mulți români, celor care nu mai vor un nou mandat ratat Klaus Iohannis, celor care au maturitatea să nu dea țara pe mana unor politicieni debutanți sau a unor politicieni slabi, fără calitățile necesare primei poziții în stat”, a precizat deputatul Ion Cupă, preşedintele ALDE Dolj și vicepreședinte al partidului la nivel național.
     Călin Popescu Tăriceanu, echilibrat, responsabil şi matur politic
Deputatul Ion Cupă a spus că şi strategia de campanie va fi schimbată şi asta pentru că structura electoratului s-a modificat şi ea, politicienii acum se adresează unei noi generaţii. „E foarte clar că nu mai e acelaşi electorat şi am deschis astfel uşile partidului către noi membri. Să ştiţi că au venit foarte mulţi tineri către partid. Şi o să fiţi surprinşi, cei mai mulţi au venit după europarlamentare, aşa că vom continua în forţă. Vom schimba strategia, desigur. ALDE va face o campanie decentă, dar fermă, în care  va prezenta, în primul rând, viziunea sa pentru o Românie normală și dezvoltată, o țară care nu lasă pe nimeni în urmă. În același timp, de la candidatul său, Călin Popescu Tariceanu, pâna la liderii locali și militantii partidului, nimeni nu va ezita să prezinte argumente solide împotriva tuturor celorlalți candidați și a proiectelor acestora. ALDE Dolj dă un semnal de mobilizare tuturor membrilor și simpatizanților săi, tuturor doljenilor care vor în fruntea statului un om echilibrat, responsabil, matur politic, în stare să redea demnitatea și prestigiul României, apărând interesele tuturor cetățenilor ei, oriunde s-ar afla”, a mai spus liderul ALDE Dolj.
Sunt cu ALDE, dar au votat cu le-a zis primarul….
Ion Cupă s-a plâns şi de faptul că mulţi primari din Dolj au atras electoratul ALDE din Craiova să voteze în localităţile lor. „Nu am înţeles de ce au făcut-o. Sunt rudele lor, prietenii lor, dar nu înţeleg de ce au vrut să ia nu ştiu ce scor. I-am întrebat pe oameni după alegeri şi aşa mi-au explicat. Că ei sunt cu ALDE, dar nu i-a putut refuza pe edilii din localităţile respective şi au fost şi au votat acolo. Cei mai mulţi nu au mai votat cu ALDE, deşi ei sunt oamenii noştri, ci cu partidul primarului, adică, cu PSD. A mai fost şi schema aceea, dinainte de alegeri, când domnul Manda s-a fotografiat cu primari de-ai noştri. Acum, am depăşit momentul, ne înţelegem bine cu partenerii noştri de guvernare”, a spus deputatul doljean. 

1 COMENTARIU

  1. de ce nu spui, mai pahar, pardon cupa, cand erai la mehedinti si pupai picioarele lui nicolicea, tu si ghelner de la garda fianciara, ca sa va tina in functii? mi-ar fi rusine de cameleonismul tau…esti penibil…

Comments are closed.