Putin: “Este imposibil să tolerezi la nesfârşit acest tip de insolenţă faţă de ţara noastră”

0
388

Preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a acuzat legislatorii americani de “insolenţă” şi a promis că Rusia va recurge la represalii, dacă sancţiunile SUA vor fi legalizate în cadrul ultimei runde de aprobări, informează The Guardian.

Vladimir PutinCamera Representanţilor din SUA a votat marţi cu 419 voturi la trei, în favoarea unui proiect de lege privind noi sancţiuni impuse Rusiei, Coreei de Nord şi Iranului. Sancţiunile au fost votate mai departe joi în cadrul Senatului american, urmând ca proiectul de lege să necesite semnătura lui Donald Trump, preşedintele american, pentru a fi considerat aprobat.

Trump, care a avut două discuţii cu Putin la summitul G20, va întâmpina reacţii negative în cazul în care va încerca să se opună noilor sancţiuni, actuala Administraţie de la Casa Albă fiind deja implicată în scandalul ingerinţelor ruse în alegerile americane din 2016. “Ne purtăm într-un mod restrictiv şi răbdător, dar la un momenta dat va trebui să reacţionăm”, a afirmat Putin, în cadrul unei conferinţe de presă. “Este imposibil să tolerezi la nesfârşit acest tip de insolenţă faţă de ţara noastră”, a adăugat acesta.