Șoferul care a vrut să mituiască trei polițiști, în arest 30 de zile

0
102

Șoferul de 31 de ani care a încercat să mituiască trei poliţişti craioveni cu 5.000 de lei pentru a scăpa de dosar penal a fost arestat preventiv, luni seara, pe 30 de zile, sub acuzația de dare de mită.

Judecătorii Tribunalului Dolj au admis, luni seară, propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj și au dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile a lui Cristian Țărțăleanu, de 31 de ani, din Craiova: „Admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. Dispune arestarea preventivă a inculpatului ȚĂRȚĂLEANU CRISTIAN, pe o durată de 30 zile începând cu data de 27.07.2015 şi până la data de 25.08.2015 inclusiv. Pronunţată în şedinţa din Camera de Consiliu din 27.07.2015”.

Reamintim că, duminică seara, doi poliţişti ai Secţiei 4 Craiova au oprit pentru control, în cartierul Rovine,  un autoturism BMW condus de Cristian Ţărţăleanu, de 31 de ani, din Craiova, care emana miros de alcool. Craioveanul a fost condus la Biroul Rutier unde a fost testat cu aparatul etilotest rezultând o concentraţie de 0,52 mg/l acool pur în aerul expirat. Împreună cu agentul de la Rutieră care îl testase, poliţiştii l-au dus pe Ţărţăleanu la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Craiova pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Pe drum către spital, dar şi ulterior, pe parcursul întocmirii actelor de cercetare şoferul le-a propus poliţiştilor suma de 5.000 lei pentru a nu i se întocmi dosar penal. Poliţiştii l-au refuzat, au anunţat conducerea Inspectoratului, care a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj şi Direcţia Generală Anticorupţie – Serviciul Judeţean Dolj care au preluat cercetările. Ofiţerii anticorupţie şi procurorul desemnat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj au pus la punct detaliile flagrantului, Cristian Ţărţăleanu fiind prins imediat după ce a oferit suma de 5.000 lei, rugându-i pe agenţii de poliţie să nu înregistreze dosarul penal întocmit pe numele său. Astfel, nu numai că n-a scăpat de dosar, dar a ajuns și în spatele gratiilor.