Elveţia elimină Franţa, la Euro, în urma unei partide antologice

0
449

Cea mai spectaculoasă zi din istoria turneelor finale “moderne” a început cu 8 goluri în Spania – Croaţia şi a continuat cu alte 6 în Elveţia – Franţa, plus penalty ratat şi lovituri de departajare. O zi  cu adevărat memorabilă, în care a fost celebrat regele-fotbal, la Copenhaga şi Bucureşti. Elveţienii au făcut o primă repriză aproape perfectă la Bucureşti, încununată de golul lui Seferovic. Rodriguez a ratat desprinderea în partea secundă, de la punctul cu var, iar Franţa şi-a recăpătat moralul şi s-a dezlănţuit. Dublă Benzema şi gol senzaţional Pogba, iar campioana mondială era pe traseul ideal şi spre titlul european. Naţionala helvetă a avut, ca şi croaţii contra Spaniei, moral şi posibilităţi de remontare, marcând de 3 ori până la final, dar una dintre reuşite a fost anulată, pentru ofsaid. La penalty-uri, perioada de impotenţă a lui Mbappe a continuat, el irosind unica lovitură de pedeapsă, chiar ultima. Franţa iese prematur din competiţie, dar după un meci antologic, iar Elveţia continuă, pentru un sfert cu Spania, care se anunţă de pe acum extrem de spectaculos.

Elveţia – Franţa 8-7, după lovituri de departajare (3-3 după 90 şi 120 de minute)

Au marcat: Seferovic ’15 şi ’81, Gavranovic ’90 / Benzema ’57, ’59, Pogba ’75.

Pentru Elveţia au transformat penalty-uri: Gavranovic, Schar, Akanji, Vargas, Mehmedi.

Pentru Franţa au transformat penalty-uri: Pogba, Giroud, Thuram, Kimpembe. A ratat: Mbappe.

Elveţia: Sommer – Elvedi, Akanji, R. Rodriguez (Mehmedi ’87)- Widmer (Mbabu ’74), Freuler, Xhaka, Zuber (Fassnacht ’80) – Shaqiri (Gavranovic ’74), Embolo (Vargas ’80) – Seferovic (Schar ’97). Selecţioner: Vladimir Petkovic.

Franţa: Lloris  – Varane, Lenglet (Coman ’46 /Thuram ‘111), Kimpembe – Pavard, Pogba, Kanté, Rabiot – Griezmann (Sissoko ’87) – Benzema (Giroud ’93), Mbappé. Selecţioner: Didier Deschamps.

Arbitru: Fernando Andres Rapallini (Argentina).