Ministerul Apărării: Cea mai mare notă obţinută la admiterea în colegiile militare este 9,99

0
367

Colegiile militare vor publica, vineri, rezultatele finale ale admiterii în anul de învăţământ 2018-2019. În urma rezultatelor preliminarii, la nivel naţional au fost admişi 600 elevi, dintre care 223 fete. Cea mai mare notă obţinută la admitere a fost 9,97 pentru băieţi şi 9,99 pentru fete.

«Toate colegiile au avut disponibile câte 120 de locuri. Pentru Colegiul Naţional Militar “Dimitrie Cantemir” din Breaza, media maximă de admitere a fost de 9,99, iar nota minimă 8,47. La Colegiul Naţional Militar “Ştefan cel Mare” din Câmpulung, nota maximă a fost 9,92, iar cea minimă 8,47. Pentru Colegiul Naţional Militar “Mihai Viteazul” din Alba Iulia, media maximă a fost de 9,83, iar cea minimă de 8,05. La Colegiul Naţional Militar “Tudor Vladimirescu” din Craiova, media maximă a fost de 9,93, iar cea minimă de 7,8», se arată într-un comunicat al Ministerului Apărării Naţionale.

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, susţine că aceste colegii vor avea în continuare sprijinul MAPN: „Asigur, în acelaşi timp, echipele de profesori şi intructori că vom continua să acordăm maximă importanţă dezvoltării învăţământului militar pe toate nivelurile şi palierele şi că vor avea întregul sprijin al conducerii MApN în derularea proiectelor de dezvoltare din domeniul lor de responsabilitate. Potrivit comunicatului MAPN, la nivelul ministerului, este în analiză înfiinţarea a unui nou liceu militar. (Sursa: Mediafax)