La un an de la instalare… Consilierii PNL au făcut bilanţul administraţiei publice locale

0
355

Şase consilieri PNL au făcut ieri, bilanţul unui an de administraţie locală şi judeţeană. La numărătoare au ieşit mai multe bile negre…de altfel pe cele albe au uitat să le treacă în revistă. De la Masterplanul de deşeuri, până la infrastructură, cultură şi sănătate, cam toate proiectele au fost luate la bani mărunţi şi au dat cu minus în aritmetica liberală.

pnlCosmin Călin, consilier judeţean, de regulă mai tăcut pe la şedinţe, dar extrem de vorbăreţ la conferinţa de presă, a prezentat stadiul Masterplanului de deşeuri şi şi-a exprimat îngrijorarea vizavi de posibilitatea pierderii finanţării europene. “Pentru început am să prezint două proiecte ale Consiliului Judeţean şi care se tot de amână. Teoretic ar trebui făcute pe fonduri europene, dar cred că până la urmă le vom plăti din banii nostril, banii doljenilor, fiind foarte întârziate. Unul dintre acestea este Sistemul de management integrat al deşeurilor, semnarea contractului având loc undeva prin 2014. Prima parte s-a desfăşurat conform programului, apoi au avut loc nişte licitaţii care s-au blocat.   Acest proiect este cel mai mare proiect pe care îl derulează Consiliul Judeţean – 54 milioane de euro, din care co-finanţarea Consiliului este în jur de 5 milioane de euro. Mai este şi cel de-al doilea proiect şi anume, “Centrul Brâncuşi”. Şi aici s-a întârziat construcţia pe motiv că s-a găsit nu ştiu ce conduct de la Termoficare…”, a subliniat consilierul judeţean.

Medicii reclamă disconfortul

              Cel de-al doilea consilier judeţean  – Laurenţiu Ivanovici, a vorbit despre proiectele din sănătate…şi tot despre întârzierea finalizării acestor lucrări. “Vreau să amintesc de două şantiere deschise : Ambulatoriul de la Spitalul Judeţean şi Clinica de Cardiologie. Pe lângă acestea mai sunt şi şantierele deschise pe secţii. Se lucrează şi la renovarea clinicilor din spital. Şi aici se reclamă întârzieri. Şefii secţiilor din Spitalul Judeţean reclamă faptul că aceste lucrări întârzie şi fac ca activitatea care se desfăşoară pe secţii să fie una anevoioasă, fiind vorba de un disconfort atât pentru pacienţi, cât şi pentru personalul medical…”,a semnalat fostul vicepreşedinte al CJ Dolj.

Proiecte comune în campanie, uitate după…

            Daniel Drâgnei, cel de-al treilea consilier judeţean, a completat tabloul “nerealizărilor” şi a punctat câteva la capitolul infrastructură. “Nu cred că surprind pe cineva atunci când spun că infrastructura judeţului Dolj suferă de ani buni din cauza investiţiilor reduse. S-au investit pe de o parte bani puţini, iar pe de altă parte,  oportunitatea  nu a fost întotdeauna un criteriu care să impună necesitatea investiţiei. La bază a stat tot timpul criteriul politic. Astăzi aş vrea să atrag atenţia asupra unui aspect şi anume, în campania electorală de anul trecut şi PSD şi PNL doreau reabilitarea drumului judeţean care face legătura între localităţile Leu şi Dăbuleni. După alegerile locale, când majoritatea primarilor din localităţile care se găsesc de-a lungul acestui drum: Castranova, Apele Vii, Celaru, Daneţ, Amărăştii de Jos şi Dăbuleni, au fost de la PNL,  un  singur primar PSD din aceea zonă reuşind să câştige alegerile – Amărăştii de Sus, PSD a uitat de reabilitarea acestui drum…”, a mărturisit Daniel Drâgnei.

               Consilierii locali : Flavius Sirop, Marinel Florescu şi Doru Câplea au trecut şi ei în revistă câteva proiecte începute şi nefinalizate sau proiecte care nici nu au fost începute, rămânând  doar la faza de dorinţă. Au amintit de Water Park, de stadionul de atletism, de cartierul chinezesc, de reabilitarea Colegiului Carol I. Totodată, consilierul Flavius Sirop  a vorbit şi a insistat asupra  oportunităţii înfiinţării unui nou parc industrial, al treilea în judeţul Dolj, pentru a aduce mai mulţi investitori în Craiova şi pentru a se înfiinţa noi locuri de muncă.