Începe distribuirea alimentelor de la UE

0
79

ajutoarePrimăria Craiova a anunţat că, de săptămâna viitoare, va începe distribuirea unui alt set de alimente. De această dată, este vorba de produsele care sunt oferite de Uniunea Europeană printr-un program special de ajutorare a persoanelor defavorizate. Fiecare beneficiar va primi două cutii în care se vor afla 10 produse alimentare.

Fiecare persoană primeşte două kilograme de făină, patru kilograme de mălai, două pungi de paste făinoase, patru litri de ulei, două kilograme de zahăr, două cutii de conserve din carne de vită, două cutii pateu de ficat de porc, două kilograme de orez, două cutii de pastă de tomate şi două pungi de fasole boabe. Autorităţile au anunţat că, de această dată, livrarea acestora se va face în două cutii de carton cu conţinut identic, iar fiecare cutie va cuprinde jumătate din cantitatea care este alocată pentru o persoană.

Șomerii şi pensionarii cu pensii mici, printre beneficiari

Sunt mai multe categorii de persoane care beneficiază de aceste produse. Lista este deschisă de beneficiarii de ajutor minim garantat; familii care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010; şomerii care primesc până la 450 lei, inclusiv, şomeri înregistraţi la AJOFM Dolj care nu beneficiază de indemnizaţie; pensionarii sistemului public de pensii ale căror drepturi, obţinute din pensie sau, după caz, din pensii cumulate, sunt de până la 450 lei/lună inclusiv şi cei care beneficiază de indemnizaţie socială pentru pensionari, al căror venit este de până la 450 lei pe lună, inclusiv.

Persoanele fără venituri primesc sprijin în alimente

Alimente din partea UE mai primesc, de asemenea, invalizii, veteranii şi văduvelor de război, persoanele care au efectuat stagiul militar în cadrul Direcţiei Generale a Serviciului Muncii în perioada 1950-1961; persoanele persecutate din motive politice de dictatura instaurată cu începere de la 6 martie 1945, precum şi cele deportate în străinătate ori constituite în prizonieri. Pe listă se regăsesc şi revoluţionarii din Decembrie 1989.

Tot în categoria beneficiarilor intră şi persoanele cu handicap grav şi accentuat, adulţi şi copii, care nu beneficiază de îngrijire în servicii sociale în regim rezidenţial, publice sau private, şi persoanele fără venituri sau ale căror venituri nete lunare realizate sunt de până la 450 lei/lună/persoană, inclusiv.

Ajutoarele se ridică de la Școala „Alexandru Macedonski”

Persoanele beneficiază de ajutoare alimentare o singură dată în cadrul programului anual şi pentru o singură categorie de persoane defavorizate căreia îi aparţin la data distribuirii ajutoarelor.

Distribuirea  produselor alimentare se va face în sala de sport a Şcolii Gimnaziale nr. 32 „Alexandru Macedonski”, care se află pe Aleea I Castanilor nr.4. Programul de ridicare a alimentelor a fost stabilit de luni până joi, între orele 8.00-16.30, şi vineri între 8.00-14. 00. Persoanele sunt programate pe zile, în ordine alfabetică, iar consultarea tabelelor cu beneficiarii se poate face la sediul Primăriei Municipiului Craiova din cartierul Craioviţa Nouă sau la depozitul de distribuire.

Pentru ridicarea alimentelor, beneficiarii trebuie să se prezinte cu actele de identitate în original, ultimul cupon de pensie, carnetul de şomer vizat la zi şi certificat de încadrare în grad de handicap – în original – pentru persoanele cu handicap.