5.578 de elevi susţin bacalaureatul la Matematică

1
313

Astăzi se desfăşoară cea de a doua probă scrisă a bacalaureatului care, în funcţie de profil, se susţine la două discipline: Matematică sau Istorie. În judeţul Dolj, cei mai mulţi candidaţi, respectiv 5.578 de elevi din cei 6.801 de înscrişi au avut ca opţiune obligatorie Matematica. 1200 dintre cei care susţin examen la această disciplină sunt absolvenţi de liceu care nu au promovat bacalaureatul în sesiunile de anul trecut.

Examenul începe la ora 9.00 şi cu 15 candidaţi mai puţin, eliminaţi la proba scrisă de Limba şi literatura română. Accesul elevilor în săli se face, la fel ca şi la prima probă scrisă, doar pe baza actului de identitate, în intervalul orar 7.30 – 8.30. Aceştia nu au voie să aibă asupra lor manuale, dicţionare, notiţe, însemnări care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor şi nici mijloace electronice de calcul sau de comunicare. În ceea ce priveşte subiectele, extragerea variantei nu are caracter public. Comunicarea acesteia va avea loc după încheierea probei, când pe site-ul Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului vor fi afişate şi baremele de evaluare.

Vineri se va desfăşura ultima probă a acestei sesiuni

Candidaţii pot părăsi centrul de examen cel mai devreme după o oră şi jumătate de la distribuirea subiectelor. Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore din momentul în care s-a încheiat distribuirea subiectelor pentru fiecare candidat. Cei eliminaţi de la o probă nu mai pot participa la probele următoare, pierd posibilitatea recunoaşterii notelor obţinute chiar şi în sesiunile precedente şi nu mai au dreptul să susţină bacalaureatul în următoarele două sesiuni. Elevii vor putea fi asistaţi în săli de părinţii lor.

Vineri, 1 iulie, candidaţii vor susţine ultima probă din arria curriculară. Primele rezultate la aceste examene se vor afişa pe 3 iulie a.c.. În aceeaşi zi, în intervalul orar 16.00 – 20.00, vor putea fi depuse şi contestaţiile.

Se consideră promovat la examenul de bacalaureat, candidatul care a participat la toate probele de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale, a obţinut cel puţin nota cinci la fiecare probă scrisă sau practică şi are media generală minimum şase. Candidaţii care s-au prezentat la toate probele de examen, dar nu îndeplinesc simultan condiţiile menţionate mai sus sunt declaraţi „respinşi”.
Pentru candidaţii care obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

 

Comments are closed.