Concert de folclor în interpretare coral-instrumentală

0
152
Corala bărbătească „Armonia” din Constanța și Orchestra „Muzica Divertis” din Republica Moldova susțin împreună două concerte pe scena Filarmonicii „Oltenia”. Acestea au loc astăzi și mâine, 30 mai, de la ora 19.00, sub conducerea muzicală a arhid. lect. univ. dr. Ion Iulian Dumitru. Biletele costă 40 lei (10 lei pentru elevi, studenţi, seniori) și se găsesc la Agenția instituției, din Calea Unirii nr. 16, deschisă între orele 10.00-18.00.
  Corala bărbătească „Armonia” a fost înfiinţată în anul 2001, în cadrul Seminarului Teologic Ortodox din Tulcea, iar din 2004 a intrat sub tutela Arhiepiscopiei Tomisului. Este formată din preoţi, diaconi şi studenţi ai Facultăţii de Teologie a Universităţii „Ovidius” din Constanţa şi abordează un repertoriu divers, ce cuprinde atât din piese religioase, folclor românesc, colinde tradiţionale româneşti şi străine, cât şi piese din repertoriul clasic universal.
„Armonia” a susţinut numeroase concerte în ţară, dar şi în străinătate: Patriarhia Ecumenică din Constantinopol, în prezenţa S.S. Bartolomeu I, Roma, Bari, Madrid, Castellon, Ierusalim, Tel Aviv, Haifa, un turneu prepascal în Elveţia, Dublin, Londra, Strasbourg, Nurnberg, Lisabona, Barcelona, Paris, Insula Lesbos, Dobrich ş.a.
Corala este dublu medaliată cu aur, în vara anului 2012, la „World Choir Games” din S.U.A. În 2013, la Campionatul European al Corurilor, desfăşurat la Graz (Austria), a câştigat Marele Premiu la secţiunea Cor bărbătesc, două medalii de aur (secţiunile Folclor şi Cor bărbătesc) şi una de argint (Muzică sacră). În 2014 a fost laureată cu aur (secţiunea Artă sacră), cu medalie de aur şi Marele Premiu (Cor bărbătesc de cameră) la „World Choir Games” (Riga, Letonia), în 2015 a câștigat medalia de aur (Coruri de cameră) la „European Choir Games” şi „Grand Prix of Nationes” (Magdebourg, Germania), iar în 2016 a obținut medalie de aur la secţiunile Cor bărbătesc de cameră şi Muzică sacră a cappella la „World Choir Games” (Sochi, Rusia). În 2017 a fost invitată de onoare la cel mai prestigios festival al statului Israel, Gospel Festival Zimria.