Craiova: Activităţi ale poliţiştilor pentru prevenirea furturilor din locuinţă

0
230
imagesLa acest sfârşit de săptămână, având în vedere Campania „Neglijenţa – invitaţie deschisă la furt” destinată prevenirii infracţiunilor de furt din locuinţă şi care îşi propune să aducă în atenţia cetăţenilor importanţa propriilor atitudini în reducerea riscului în ceea ce priveşte furturile din locuinţe, poliţişti din cadrul Secţiei 3 Poliţie – Compartimentul Proximitate, au acţionat în zona târgului comercial SUCPI, pe Calea Bucureşti, str.Petre Ispirescu, str. Spania din Craiova.
Poliţiştii au stat de vorbă cu cetăţenii întâlniţi în scopul pregătirii anvictimale a acestora, pentru prevenirea şi combaterea furturilor din locuinţă. De asemenea,un accent deosebit s-a pus pe adoptarea unei conduite preventive astfel încât să nu devină victime ale unei astfel de infracţiuni, urmărindu-se creşterea nivelului de informare a populaţiei şi conştientizarea cetăţenilor  cu privire la riscurile  la care se expun în cazul neadoptării unui comportament preventiv şi neluării măsurilor de asigurare a bunurilor personale.
Din conţinutul pliantelor distribuite au fost sintetizate recomandări prin care le-au fost aduse la cunoştinţă cetăţenilor aspecte cu privire la:
·        modul de asigurare al locuinţei cu încuietori care să corespundă  standardelor de siguranţă,
·        montarea sistemului interfon la intrarea în imobil pentru controlul accesului persoanelor în imobil,
·        montarea grilajelor la locuinţele situate la parterul imobilelor,
·        interzicerea accesului în locuinţă şi refuzul de a da informaţii despre bunurile deţinute persoanelor străine care pretind că reprezintă diferite instituţii, 
·        modul de postări pe reţelele de socializare, care pot constitui surse de informaţii pentru hoţi,
·        protecţia perimetrală cu sistem de alarmă sau supravegheri video în exterior.