Etapa judeţeană a concursului “Cu viaţa mea apăr viaţa” şi-a desemnat câştigătorii

0
31

La începutul săptămânii trecute, Grupul Şcolar “Traian Vuia” din Craiova a găzduit etapa judeţeană a concursului cu tematică de protecţie civilă, intitulat sugestiv “Cu viaţa mea apăr viaţa”. Acest concurs se organizează pe etape, reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului, cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne, prin Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii Publice, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România – filiala Dolj.

În cadrul acestei competiţii, elevii claselor I-VIII, precum şi cei de liceu (IX – XI), s-au întrecut în cunoştinţe teoretice şi practice de protecţie civilă, fiecare echipă fiind formată din patru elevi (3 concurenţi + 1 rezervă) şi conducătorul echipei (cadrul didactic coordonator).

Concursul dedicat elevilor doljeni din clasele I-VIII a fost câştigat de echipajul Şcolii Gimnaziale Breasta, medalia de argint a revenit echipei de la Şcoala Gimnazială Pleniţa, iar locul al treilea a fost ocupat de elevii de la Liceul Tehnologic “Alexandru Macedonski” din Melineşti. De asemenea, Şcoala Gimnazială Fratoştiţa a primit o diplomă de participare, în timp ce Menţiuni au fost acordate elevilor de la Şcoala Gimnazială Segarcea, Şcoala “Alexandru Macedonski” din Craiova, Şcoala “Ion Ţuculescu” din Craiova, Şcoala “Decebal” Craiova şi Şcoala din Ghindeni.

“Nivelul de pregătire al elevilor a fost unul foarte bun”

În ceea ce priveşte competiţia adresată elevilor de liceu, învingători au ieşit participanţii de la Liceul Tehnologic Adventist din Craiova, pe locul doi s-a clasat echipa Colegiului Tehnic de Arte şi Meserii “Constantin Brâncuşi” din Craiova, iar locul al treilea a fost ocupat de elevii de la Liceul Tehnologic Auto din Craiova. Diplomă de participare a fost conferită Liceului “George Bibescu”, Menţiunile fiind acordate echipelor de la Liceul Tehnologic Auto şi Liceul Teoretic “Horia Vintilă” din Segarcea. “Având în vedere modul de desfăşurarea al activităţii nu putem decât aprecia că nivelul de pregătire al elevilor a fost unul foarte bun, acest lucru denotând implicarea activă a cadrelor didactice coordonatoare”, au afirmat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dolj.