Concluzia a venit de la Ivan: „Nu avem echipă”

0
112

Cu o echipă decimată de strategia conducătorilor, Universitatea a pierdut acasă contra unei echipe din play-out, dintr-un penalty comis de Bancu în ultimul minut

craiova0-0 era un scor mai mult decât convenabil pentru Universitatea Craiova în turul semifinalei cu Voluntariul, după cum s-au prezentat alb-albaştrii, atât ca formulă de joc, cât şi ca prestaţie în teren. Doar 2 mii de spectatori au venit să vadă partida de la Severin şi probabil şi aceştia au regretat că au asistat la meci. O echipă care a jucat fotbal şi s-a bătut pentru primul loc în 2016 a fost distrusă din interior în iarnă, de conducătorii ei. Aceştia au pierdut negocierile cu jucătorii aflaţi la final de contract şi au făcut nişte achiziţii jalnice, jucătorii aduşi fiind consideraţi rateuri şi la nivelul ligii judeţene. De aceea, cei care au cerut demisia lui Mulţescu la final nu se pot păcăli mai rău, fiindcă antrenorul are ultima vină în ceea ce s-a întâmplat cu Universitatea în 2017. Tot de la conducere a provenit şi strategia dinaintea meciului cu Voluntariul, care a mai dus la pierderea a doi titulari, Zlatinski şi Mateiu, după ce Băluţă şi Popov erau deja scoşi din calcul. Monaco a sacrificat o semifinală de Cupa Franţei, cu PSG, pentru a-şi proteja obiectivele mai importante, în timp ce Craiova s-a autodecimat într-un meci fără miză cu Dinamo, pe care oricum a fost aproape să-l piardă, la fel ca şi şansa de a juca o finală de Cupa României după 17 ani.

Mai trist este că în turul semifinalei au dezamăgit jucătorii de la care se aştepta ceva. Nimeni nu miza că Jazvic, Fajic, Măzărache sau Screciu vor fi decisivi, însă Bancu şi Gustavo au fost de-a dreptul penibili. Antrenorul l-a încercat în premieră pe Jazvic vârf împins, apoi Fajic a preluat acest rol, însă cei doi au confirmat că oficialii Craiovei care i-au transferat pe ei şi pe Bucurică nu au nicio treabă cu fotbalul. Singurul care a contat în joc a fost Ivan, dar a părut părăsit în tentativele sale de a lega acţiuni de atac. De altfel, la final, căpitanul din semifinală le-a răspuns sincer suporterilor care solicitau o explicaţie pentru forma slabă a echipei: „Nu avem jucători, nu avem echipă, se aşteaptă prea mult pentru lotul pe care-l avem acum” Discurs corect, care confirmă faptul că Gigi Mulţescu a făcut practic din rahat, bici, în acest sezon.

Doar o ocazie de gol a avut Universitatea

O singură ocazie clară de gol a avut Universitatea în turul semifinalei şi aceea creată de adversari. Măzărache a anticipat o pasă către portarul Voluntariului, dar şi-a bătut joc de intercepţia sa. În loc să-l depăşească în viteză pe portarul advers, atacantul a încercat să marcheze practic prin acesta, mingea neavând forţa de a depăşi linia porţii. Oaspeţii nu au impresionat, ba chiar au confirmat că sunt echipă de play-out, dar au avut în faţă o echipă care poate retrograda fără probleme. Oamenii mult-înjuratului Claudiu Niculescu au controlat meciul din minutul 15 şi până la pauză, iar în repriza a oua s-au apărat bine şi au avut două ocazii bune de a marca. Golul a venit pe final, când Craiova încerca haotic să se apropie de poarta adversă, cu nişte jucători incapabili să atace poziţional şi nu aveau viteza necesară pentru un eventual contraatac. În ultimul minut, Bancu a comis un fault pe care nimeni nu şi-l poate explica, doborând în propriul careu un adversar, Deac, care venea din lateral şi pe care Screciu îl pândea la dublaj. Veteranul Marinescu a transformat penalty-ul şi finala este acum departe de Universitatea, chiar dacă în retur ar reveni jucătorii suspendaţi pentru jocul de la Severin.

Deşi nu are vreo vină, Mulţescu are postul în pericol

Deşi Universitatea mai are doar 4 sau 5 meciuri până la finalul sezonului, Gigi Mulţescu ar putea părăsi echipa mai devreme de terminarea contractului. Mulţescu nu se opune unei demiteri, însă a explicat foarte bine situaţia lotului, unul slăbit mult faţă de anul trecut. „E normal, suporterii sunt supăraţi. I-am obişnuit rău, au fost victorii, a fost un joc spectaculos. În sezonul regulat a fost totul bine, dar în play-off sunt cele mai bune echipe şi se simte subţirimea lotului. Nicio problemă, că nu contează un antrenor, contează ca echipa din Craiova să funcţioneze” a comentat antrenorul. Despre meci, Mulţescu a precizat: „E un rezultat pe care nu-l aşteptam. În primele 15 minute am avut ocazii mari de gol. Noi nu am fost lucizi, nu am avut inspiraţie. Am făcut un meci slab. Sigur că simt că echipa are probleme. Faultul lui Bancu n-are nicio logică, în loc să faci fault la 30 de metri, faci fault în careu. Probabil că şi el era bulversat, pentru că nu a avut realizări. Noi am fost favoriţi, acum sunt  ei favoriţi la calificare. Subţirimea lotului se vede”.

Popescu: „Jucătorii nu au respectat suporterii şi tricoul clubului”

Marcel Popescu acuză atitudinea jucătorilor, dar spune că totuşi nu ia în calcul ca aceştia să-l „lucreze” pe Gigi Mulţescu. ”Eu refuz să mă gândesc la aşa ceva pentru că astea sunt chestii de echipe mici, în care un vestiar schimbă antrenorul. Sunt cluburi care nu au personalitate. Mă contrariază faptul că sunt prestaţii contradictorii. Aceeaşi echipă joacă fantastic cu Dinamo în 10 oameni şi cu un arbitraj ostil, iar aseară…Este vorba de dăruire, de respect pentru suporteri… Sute, mii de oameni care au venit la meci, şi-au sacrificat timpul, banii şi energia pentru a susţine echipa. Nu ai dreptul să nu-i respecţi pe suporteri şi tricoul clubului! Dacă atitudinea asta de semi-vacanţă este pentru unii ceva normal, la Universitatea Craiova nu se acceptă aşa ceva. Problema este alta: atitudinea jucătorilor după calificarea matematică în Europa. Nu avem dreptul să risipim puncte şi să jucăm aşa când avem şansa de a lua un trofeu pe care lumea îl aşteaptă la Craiova! Este un sentiment de automulţumire, un moment destul de ciudat pe care l-am mai văzut şi înaintea meciului cu Voluntari, pe fond de oboseală psihică mai mult decât fizică. Sunt multe experienţe, cu echipe care intră în criză, într-un punct mort şi mai greu ies de acolo. Echipele mari reuşesc să iasă uşor, dar cele mai mici, cu jucători fără experienţă ies mai greu. Nu e în regulă ce se întâmplă, dar vă spun ceva: calificarea nu s-a jucat”, a declarat Marcel Popescu.