Legea votului prin corespondenţă, în viziunea liberalilor

0
69

Partidul Naţional Liberal a redactat şi depus proiectul de “Lege privind organizarea şi desfăşurarea votului prin corespondenţă al cetăţenilor români cu domiciliul sau reşedinţa în străinătate”, ce se află în atenţia Comisiei de Cod Electoral, îndeplinind promisiunea faţă de cetăţenii români, făcută la alegerile prezidenţiale. Acest proiect prevede trimiterea buletinului de vot cu un timbru autocolant care imită ştampila cu “votat” din secţii, de către un alegător din străinătate, prin poştă. Documentul se va trimite într-un plic sigilat.

Vlad Nistor

„Susţin adoptarea rapidă a noii legislaţii electorale, în acord cu angajamentele luate cu ocazia consultărilor de la Cotroceni şi, în special, cu promisiunile făcute la alegerile prezidenţiale”, a precizat deputatul Vlad Nistor, într-un comunicat de presă. Parlamentarul liberal a mai spus că doreşte ca adoptarea noului proiect, cu privire la votul prin corespondenţă să se realizeze până la sfârşitul actualei sesiuni parlamentare sau chiar într-o sesiune extraordinară, înainte de luna septembrie.

„Este timpul să reparăm, atât cât se mai poate, umilința îndurată de către cetățeni la ultimul scrutin, din cauza modului în care au fost organizate alegerile. Îl sfătuiesc pe domnul Victor Ponta, premierul României, ca şi pe toţi parlamentarii Partidului Social Democrat să susţină proiectul PNL cu privire la votul prin corespondenţă, dovedind astfel alegătorilor că îşi vor îndeplini una din promisiunile făcute după înfrângerea de la alegerile prezidenţiale: garantarea dreptului la vot pentru românii din străinătate, prin introducerea votului prin corespondenţă”.