„Obligaţia de a emite bon fiscal separat pentru bacşiş, fără precedent în Europa”

0
168

În condițiile în care Uniunea Europeană are printre priorităţile sale susţinerea IMM-urilor, Guvernul Ponta pare a nu avea alt obiectiv decât acela de a complica viața întreprinderilor mici şi mijlocii din România şi a micilor comercianţi.

Europarlamentarul Cristian Buşoi este de părere că măsura de a solicita comercianţilor se elibereze un bon fiscal, separat, pentru bacşiş, impusă  de Guvernul Ponta prin Ordonanță de Urgenţă, este fără precedent în ţările Uniunii Europene. „Nu am întâlnit-o în nicio ţară europeană, aşa cum nu am văzut nicăieri în Europa echipe de la Fisc năvălind în restaurante cu maşini cu girofar, oprind activitatea, alungând clienţii, speriind puţinii turişti străini care mai vin în România. Atrag atenţia că aceste controale trebuie să aibă o anumită decenţă. În goana după spectacol, nimeni nu a calculat impactul acţiunilor la care am asistat”, susţine deputatul european.

Cristian Buşoi

Europarlamentarul liberal consideră că ANAF ar trebui să facă mai puțin spectacol şi să aibă mai multe rezultate. «Eliberarea de bon fiscal separat pentru bacşiş, invenţie „marca Guvernul Victor Ponta”, va aduce la bugetul statului sume neglijabile, însă va complica enorm activitatea micilor întreprinzători, care vor fi sufocaţi de birocraţia excesivă impusă de eliberarea a două bonuri fiscale în loc de unul singur. Modul de impunere a unei astfel de măsuri este contraproductiv, întrucât va agresa comercianţii şi va enerva clienţii. Îi recomand premierului Victor Ponta să se concentreze pe lupta împotriva marii evaziuni, care ar alimenta bugetul de stat cu sume semnificative şi, în paralel, să stimuleze activitatea micilor întreprinzători şi comercianţi, a IMM-urilor, precum şi a tuturor profesiilor liberale», a mai spus Cristian Buşoi.