Liderul PNL, aflat prin ţară, ultima dată la Ploieşti, duminică, şi mai deloc prin colegiul electoral din Teleorman – acum afectat de inundaţii – care l-a făcut senator, îşi atacă voluptos mai vechiul aliat, premierul Victor Ponta, în registrul de acum consacrat. Peste ceva timp, probabil şi Victor Ponta va face acelaşi lucru, mai ales în situaţia că se va decide să candideze la alegerile prezidenţiale. Va fi un duel pe cinste, care ţine de năravurile oamenilor politici autohtoni. Cărora nu excesul de caracter le prisoseşte, ci altceva. În ultimul său discurs, Crin Antonescu a pomenit ceva despre posibilul regret al lui Victor Ponta când Traian Băsescu nu va mai fi preşedinte, dar nu evocând înţelepciunea populară, cu multe pilde în această privinţă, ci alte cimilituri din repertoriul propriu. Cu tangenţă la prerogativele preşedintelui ţării, aşa cum sunt ele aşezate în Legea fundamentală, pe care, după toate aparenţele, nici acum liderul liberal, Crin Antonescu, n-a priceput-o. Conducând inoperant, vreme de aproape un an, o comisie de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu s-a văzut în ipostaza nefericită de a-i fi infirmată „opera” şi de Curtea de la Veneţia şi de Curtea Constituţională, ceea ce nu s-a întâmplat la precedenta revizuire. Teze ale actualei Constituţii care lasă lor de interpretare, inclusiv Curţii Constituţionale, în continuare viabile, încât putem spune că, de fapt, ne raportăm la deciziile Curţii Constituţionale şi nu la Constituţia României, pot genera şi pe viitor ambiguităţi. Cum una dintre marile aberaţii ale CCR de-a lungul timpului a fost legitimarea „traseismului politic” la parlamentari, neîngrădit expres, am asistat frecvent la resistematizarea votului popular şi confecţionarea unor majorităţi diferite de opţiunea electoratului. Practic bazate pe trăsăturile comune ale celor mai mulţi parlamentari români, maghiari şi de altă naţionalitate: lipsă de loialitate, absenţa convingerilor, oportunism, capacitatea de a se lăsa cointeresaţi. Ori, exact în temeiul acestor derapaje etice, altminteri condamnate anterior chiar de Crin Antonescu, acum, înainte de a ajunge la Palatul Cotroceni, clamează schimbarea actualului premier ş.a.m.d. Cu care, mai precizează, nu va încheia acorduri, înţelegeri, pact de coabitare. „Va exista o altă majoritate în Parlament, ca atare un alt Guvern, care nu-l va mai cuprinde pe domnul Ponta. Îi ajunge un Guvern în care a lucrat sub conducerea lui Emil Boc şi un guvern în care a lucrat conducându-l”, a spus Antonescu. Până să ajungă la Cotroceni Crin Antonescu mai are de suferit. Dar cine ştie? Retorica sa mecanizată, abrazivă, resentimentară, îl face cel puţin discutabil pentru o asemenea demnitate. Că habar n-are de multe cutume specifice funcţiei menţionate mai treacă-meargă, dar faptul că n-a înţeles spiritul Constituţiei în vigoare, după ce s-a ocupat de revizuirea ei, poate stârni nedumeriri.
in afara de o logoreie continua omul asta nu stie sa faca nimic…asa ca mister: crin,lalea ,ghiocel e timpul sa ne lasi ……
Ca si in czaul lui …Agamita Dandanache de Dolj [ misu voicu], asemnataor , trebuia de f mult timp, chiar la centru, sa fie inlocuit acest profesoras de sport daca numai insel ,cu cineva cu adevarat care sa aiba in vene sange liberal, cum era de exemplu Tariceanu, de departe cel mai …liberal dintre liberali!! Dar ce folos , ca nu a stiut cum sa-si stranga langa el, pe cei adevaati liberali si au ramas, din pacate , langa Crin , numai intresati si lipsiti de…vana liberala, gen Ornban, Chiliman si f multi altii, dar , din pacate , nici ei destul de curajosi!! Acesta este actualul PNL!!
Comments are closed.