Afilierea şi promovarea CSU, la latitudinea FRF

0
515

Răzvan Burleanu a anunţat că Adunarea Generală a FRF se va pronunţa în privinţa afilierii definitive a CS Universitatea Craiova, iar Comisia de Disciplină a FRF va hotărî dacă echipa are drept de promovare

Preşedintele FRF, Răzvan Burleanu a declarat că responsabilitatea afilierii definitive a CS Universitatea Craiova va fi a Adunării Generale a FRF, care se va întruni, cel mai probabil în luna iunie, data urmând a se stabili la Comitetul Executiv al FRF din 28 mai. Practic, vine a luat decizia alocării locului în Liga a II-a oraşului Craiova va trebui să-şi ducă la capăt demersul de acum 2 ani. „Membrii Comitetului Executiv au decis ca Adunarea Generală, care a acordat, la un moment dat, un loc oraşului Craiova în Liga 2 şi cea care a conferit statutul provizoriu de afiliere al CS Universitatea Craiova, să fie şi cea care se va pronunţa în ceea ce priveşte afilierea definitivă”, a spus Burleanu. Preşedintele FRF a anunţat şi cine va decide dacă echipa din Bănie va promova în cazul în care se va clasa pe unul din primele două locuri. „Conform articolului 54, soluţionarea litigiilor sunt de competenţa Comisiei de Disciplină a FRF, care va decide şi dacă CS Universitatea Craiova are drept de promovare. Am acceptat ca la Liga a doua şi a treia să amânăm decizia organizarii întrecerii tot până la 28 mai. Avem neovie de un sistem competiţional unitar şi coerent şi să aşteptăm decizia din cadrul LPF în ceea ce priveşte competiţia. Mă deranjează că s-au întâmplat anumite sincope, din cauza unor lacune ale statutului FRF, dar acest lucru nu se va mai întâmpla”, a spus Burleanu.

Geolgău: „Afilierea s-a făcut practic în  2012”

Directorul general al CSU, Gheorghiţă Geolgău, a comentat situaţia clubului în raport cu FRF: „Adunarea Generală din 14 mai 2012 a acordat municipalităţii craiovene un loc în liga a doua, pentru tot ceea ce a făcut Craiova în fotbalul românesc. Atunci, toată lumea a ridicat mâna, fiind de acord dă se dea oraşului nostru loc în divizia secundă. Acum s-au găsit unii să conteste. Practic îşi contestă propriul vot. Ar fi trebuit să se opună atunci. În opinia clubului nostru, afilierea ne-a fost acordată atunci, pe 14 mai, printr-o hotărâre a Adunării Generale obligatorie şi definitivă. Şi totodată avem şi drept de promovare, întrucât dacă am fost invitaţi să participăm în întrecere e normal să beneficiem de condiţii egale cu toţi ceilalţi competitori, adică să putem promova ori retrograda, ori rămâne în campionat, totul în funcţie de meritul sportiv“. Conducătorul clubului craiovean apreciază că rezultatul primează în acest moment al competiţiei, avându-se în vedere obiectivul echipei: „Sincer mi-aş dori să fie în fiecare meci 1-0 pentru noi. Important este să câştigăm şi să ne îndeplinim astfel obiectivul, anume clasarea pe unul din primele două locuri care să ne permită, pe merit sportiv, accederea în prima ligă. Cu Bistriţa a fost un meci de şase puncte, cum se spune în limbaj fotbalistic, şi este esenţial că l-am câştigat pentru că astfel ne-am distanţat în bătălia pentru promovare“. Geolgău s-a arătat mulţumit de potenţialul echipei, subliniind siguranţa defensivă: „Trebuie să privim şi aspectele pozitive. Din cele 24 de meciuri cred că în peste 10 nu am primit gol. Iar în cele şapte partide de când a venit Gabi Balint avem un singur gol primit, în minutul 88 al jocului cu FC Olt, într-un moment în care aveam 4-0. Luându-i individual, avem 10 jucători care pot evolua fără probleme în liga întâi. Fără doar şi poate, valoare au băieţii“.