Programe și cursuri de formare pentru un milion de europeni până în 2025

0
409

Comisia salută ieri, 28 martie, angajamentele asumate de șapte organizații de a sprijini Inițiativa privind talentele în domeniul tehnologiei profunde a Institutului European de Inovare și Tehnologie (EIT). Împreună cu EIT și cu rețeaua sa de 3 400 de parteneri, aceste organizații vor dezvolta programe și cursuri de formare care să permită cursanților europeni să identifice soluții tehnologice pentru sectorul tehnologiei profunde – un sector foarte inovator –, combinând știința și ingineria în domeniile fizic, biologic și digital. Se preconizează că acest prim val de organizații care și-au asumat astfel de angajamente va forma 500 000 de europeni – un prim pas în direcția atingerii obiectivului de a forma un milion de talente în domenii de tehnologie profundă până în 2025. Acest lucru va genera beneficii pentru toate nivelurile de educație, precum învățământul secundar, profesioniștii și antreprenorii. Se acordă o atenție deosebită grupurilor subreprezentate în mediul tehnologic și de afaceri, precum fetele și femeile.

Mariya Gabriel, comisarul pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret, a declarat: „Îi felicităm pe primii șapte susținători ai talentelor din domeniul tehnologiei profunde, care s-au alăturat acestei inițiative, și salutăm angajamentul lor de a forma 500 000 de talente europene. Această inițiativă va determina poziția noastră de lider în sectorul tehnologiei profunde în deceniile următoare. Invităm mai multe părți interesate să se implice.”

Citește mai departe pe : https://romania.representation.ec.europa.eu/news/institutul-european-de-inovare-si-tehnologie-programe-si-cursuri-de-formare-pentru-un-milion-de-2023-03-28_ro