Simularea Evaluării Naţionale, în Dolj: prezenţă de peste 84%, fără incidente

0
687

 Astăzi, 29 martie 2021, s-a desfășurat proba scrisă la Limba și literatura română din cadrul simulării examenului de Evaluare Națională 2021. În județul Dolj, în urma finalizării probei, s-au centralizat următoarele date: 84,38% – Procentul de prezență al elevilor – 30 de unități școlare au înregistrat un procent maxim de prezenţă. Reamintim că la Şcolile Gimnaziale din Galicea Mare şi Segarcea nu a fost susţinută simulare, din cauza pandemiei.

Simularea probei scrise la Limba română s-a desfășurat cu asigurarea tuturor măsurilor igienico-sanitare, de prevenire și protecție, pentru evitarea îmbolnăvirii cu virusul SARS-Cov 2, conform prevederilor Ordinului Comun, nr.3235/93/2021 al Ministerului Educației și al Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare.Examenul s-a desfășurat fără incidente și tentative de fraudă. Simularea examenului de Evaluare Națională va continua mâine, 30 martie, cu proba scrisă la Matematică.

Copiii s-au pregătit şi acasă

Am discutat cu câţiva dintre elevii care, astăzi, au susţinut proba la Limba şi literatura română, în cadrul simulării Evaluării Naţionale, vorbim de cei care vor absolvi clasa a VIII-a în mai puţin de trei luni. În vară, aceştia vor susţine examenul oficial, cel care dă adevarat valoare a pregătirii. Copiii au fost foarte volubili, nu s-au eschivat şi au spus că subiectele de astăzi nu au avut un grad de dificultate ridicat. Mai mult, ei au spus că şi în pandemie s-au pregătit: “Mi s-a părut uşor şi cred că voi obţine o notă peste 9,00, În această perioadă de pandemie m-am pregătit normal” – Luca Rădoi ,  elev la Colegiul Naţional “Elena Cuza”; “Au fost ceva emoţii, pentru că aşa cred că trebuie, dar nu foarte mari. În sălile de examen, au fost întrunite toate condiţiile. Dacă te concentrezi, poţi rezolva toate subiectele. Ţine de pregătirea fiecăruia, iar eu am studiat şi de acasă, în această perioadă. Mă aştept la o notă mare” –  Andrei Geamănu.

Prezenţă maximă: şapte unităţi din Craiova şi 23 din judeţ

Aşa cum au precizat reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj, în teritoriu 30 de unităţi de învăţământ au avut prezenţă maximă. În Craiova, au fost Colegiul Naţional “Nicolae Titulescu”, Şcolile Gimnaziale “Gheorghe Ţiţeica” , “Mircea Eliade”, “Nicolae Bălcescu”, “Traian” – vorbind despre învăţământul de stat, precum şi Şcolile Gimnaziale, de drept privat, “Terraveda” şi “Ethos”. Din judeţ, sunt Şcolile Gimnaziale din Beloţ, Botoşeşti – Paia, Bratovoeşti, Carpen, Cernăteşti, Cioroiaşi, Ciupercenii Noi, Dioşti, Drăgoteşti, Gherceşti, Gogoşu, Greceşti, Întorsura, Işalniţa, Leu, Orodel, Pieleşti, Pleşoi, Robăneştii de Jos, Tălpaş, precum şi Liceul Teoretic “Independenţa” Calafat  şi Liceul Tehnologic “Petre Baniţă” din Călăraşi.