Oltenii încarcă să nu mai plece cu mâna goală din Capitală

0
1416

Universitatea Craiova nu-l va avea pe golgheterul Koljic în derby-ul cu FCSB, de duminică

Deşi a început play-off-ul excelent, câştigând ambele meciuri disputate, fără a primi gol, Universitatea Craiova poate ieşi din lupta pentru titlu în cazul unui eşec duminică seara, pe terenul FCSB, unul prohibit pentru alb-albaştri. Dacă pierde în faţa rivalei, iar CFR se impune acasă în faţa unei formaţii debusolate, neplătite, Astra Giurgiu, ar fi practic 8 puncte de recuperat pentru olteni în 7 meciuri, în condiţiile în care lor li s-a rotunjit zestrea din sezonul regulat, la înjumătăţire, iar la egalitate de puncte cu CFR ar avea acest handicap. În derby-ul de pe Arena Naţională, Craiova nu va beneficia de jucătorii care i-au marcat 26 din cele 45 de goluri din acest campionat, Mitriţă şi Koljic. Dacă primul este o pierdere asumată şi care a umplut conturile clubului, bosniacul a avut ghinionul de a se accidenta imediat după ce l-a înlocuit pe Dzeko, în partida Bosnia – Armenia, şi va lipsi aproximativ 3 săptămâni. Universitatea revine pe Arena Naţională la o lună după ce n-a ştiut să gestioneze avantajul luat în debutul reprizei secunde a duelului cu FCSB, cedând în final cu 2-3. Misiunea se anunţă şi mai dificilă, în condiţiile în care, pentru prima dată în acest sezon, FCSB are lotul aproape complet (doar Ov. Popescu lipseşte), după ce accidentările au abundat până acum în tabăra roş-albastră. Jucători precum Fl. Matei, Stoian, Momcilovic sau Rusescu riscă să rămână chiar în tribune, atunci când Teja va trage linie la alegerea celor 18 pentru duelul de duminică. Mangia ar putea opta din nou pentru un sistem cu 3 fundaşi centrali, folosit atât la Sf. Gheorghe, cât şi în amicalul cu bulgarii de la Botev Vraţa. Rămâne de văzut dacă în atac italianul va utiliza un trident, ca de obicei, ori îi va trimite din primul minut pe ambii atacanţi de careu, Fortes şi Cristea, cum a făcut în amicalul cu bulgarii. Cristea nu este deloc fericit la Universitatea, unde a jucat puţin, după ce venise din postura de lider al celor de la Poli Iaşi. Cristea, care a ratat şi un penalty în amicalul cu Botev, regretă transferul în Bănie, unde nu mai doreşte să continue din vară. Ambele echipe au avut câte doi reprezentanţi la naţionala lui Contra, Bancu şi Cicâldău – Universitatea, respectiv Man şi Benzar – FCSB. Oricare echipă pierde acest meci iese practic din cursa pentru titlu, dar rezultatul cel mai avantajos pentru CFR ar fi remiza, trupa preluată din nou de Dan Petrescu având de gestionat un avantaj confortabil faţă de ambele contracandidate, în ultimele 7 runde.

Craiovenii i-au pârât pe fecesebişti la FRF

Craiova a iniţiat un război psihologic înaintea acestui derby, reclamând la FRF „blatul” Astra – FCSB, prin calitatea lui Gigi Becali de finanţator al ambelor cluburi, în condiţiile în care giurgiuvenii au datorie de 1,7 milioane de euro la patronul FCSB. „Considerăm că existenţa unui contract de împrumut încalcă principiile de integritate a competiţiei, aşa cum sunt acestea definite prin Statutele şi Regulamentele Federaţiei Române de Fotbal. Este de notorietate şi de necontestat că George Becali e principalul finanţator al FCSB. Prin acordarea împrumutului, Becali a devenit şi finanţator al clubului Astra Giurgiu, fapt care îl aduce într-o evidentă poziţie de incompatibilitate, el fiind în măsură să influenţeze deciziile ambelor cluburi”, se arată în scrisoarea trimisă de olteni către FRF, fiind ataşate şi articole de presă în acest demers, unul care, mai mult ca sigur, nu va avea niciun fel de urmări.

Se anunţă 5.000 de olteni pe Arena Naţională

După o deplasare-mostru de aproape 4.000 de fani la meciul precedent de pe Arena Naţională cu FCSB, acum o lună, fanii Ştiinţei se mobilizează şi vor să fie 5.000 la partida de duminică seara. Peluza Nord organizează deplasarea, transportul costă 30 de lei şi se face cu autocare şi/sau microbuze, în funcţie de cerere. Doritorii trebuie să trimită un mesaj privat paginii Peluza Nord Craiova sau să contacteze un membru al unei grupări din galerie. Biletele la meci în peluza Craiovei costă 10 lei şi pot fi achiziționate de la magazinul oficial situat în Electroputere Parc Mall (la etaj, lângă Cărturești), cât și de la magazinul mobil din Piața „Mihai Viteazul”. Pentru suporterii din afara Craiovei, biletele vor putea fi achiziționate în ziua meciului, începând cu ora 10, de la o casă special amenajată la intrarea dinspre bulverdarul Pierre de Coubertin. Lotul Universităţii se deplasează pentru a treia oară cu trenul la Bucureşti, deşi în precedentele ocazii în care au folosit acest mijloc de transport, la derby-urile cu Dinamo şi FCSB, alb-albaştrii au pierdut, primind de fiecare dată 3 goluri.