WTA Miami: Halep merge în sferturi şi are culoar mai mult decât favorabil către finală. Radwanska şi Serena Williams – out! Capăt de drum şi pentru Niculescu

0
77

Simona Halep (5 WTA) mai are doar un pas până a-şi egala semifinala de anul trecut de la  Miami, după ce a trecut în optimi de britanica Heather Watson (69 WTA), scor 6-3, 6-4, la capătul unui meci de o oră şi 30 de minute.

În sferturi, constănţeanca va lupta contra elveţiencei cu origini româneşti, Timea Bacsinszky (20 WTA), care a depăşit-o surprinzător pe a doua jucătoare a lumii, poloneza Agnieszka Radwanska, scor 2-6, 6-4, 6-2. În cazul unei calificări, Halep a scăpat şi de o posibilă reeditare a semifinalei de anul trecut, cu liderul mondial Serena Williams, eliminată de rusoaica Svetlana Kuzneţova (19 WTA), scor 7-6, 1-6, 2-6.

Rămânând la partida cu  Bacsinszky, Halep conduce cu 2-0 la directe. Cel mai recent dintre jocuri s-a consumat anul trecut, în finală la Shenzen, 6-2, 6-2.

Monica Niculescu (33 WTA), o altă reprezentantă a noastră calificată în optimi, s-a oprit în această fază, Marea Britanie luându-şi revanşa prin Johanna Konta (23 WTA), victorioasă cu un  dublu 6-2.

În această noapte va încerrca să pătrundă în sferturi şi Irina Begu (35 WTA), care o va întâlni pe singura reprezentantă a gazdelor rămasă în competiţie, Madison Keys (24 WTA).