Iordănescu: “Am jucat inteligent, e greu cu echipe mari ca Spania”

0
90

Selecţionerul Anghel Iordănescu a fost mulţumit de evoluţia jucătorilor şi a recunoscut că lista pentru lotul de la Euro rămâne deschisă. “A fost un test util. M-am bucurat că au respectat planul tactic. Au jucat cu inteligenţă, au fost momente în care am ajuns la poartă aşa cum am pregatit meciul cu o tranziţie bună. Încă avem foarte multe lucruri pe care nu le putem rezolva decât în timp. Sunt jucători care nu au continuitate la echipele de club. Sunt jucători care speră să se urce în avionul de Franţa, aşa că lista rămâne deschisă şi aştept să îmi demonstreze că merită să fie acolo. Au fost 4 jucători tineri în teren, printre care Andone şi Ivan. Sperăm să crească. E foarte greu când întâlneşti echipe mari ca Spania, cu jucători de Champions League şi Europa League. Spania are jucători la Chelsea, Juventus, în timp ce noi ne luptăm cu play-off-ul nostru”, a spus selecţionerul.

Căpitanul naţionalei noastre, Vlad Chiricheş, a tras concluziile după egalul cu Spania: “Este un rezultat foarte bun pentru noi. Am jucat cu campioana Europei, am reuşit un joc bun, o atitudine bună. Cred că în decursul campaniei de calificare am arătat că suntem un grup puternic şi o demonstrăm în continuare. A trebuit să ne apărăm foarte bine, compact, dar se pare că am reuşit. Nu ştiu dacă-l pot numi un nou început, sper să fie o continuare a lucrurilor bune, sper să facem un EURO frumos. Cine a intrat şi-a făcut treaba foarte bine”.

Del Bosque: “România nu ne-a permis să ne facem jocul”

Selecţionerul Spaniei, Vicente del Bosque, a vorbit despre egalul cu România, 0-0, şi laudă prestaţia naţionalei noastre. “Trebuie să tragem o singură concluzie: România nu ne-a permis să ne facem jocul. Ei au avut profunzime, ceea ce ne-a lipsit nouă, dar au avut probleme la finalizare. Noi nu am avut profunzime în atac şi nici pe benzi. Totuşi, echipa a jucat bine, atât defensiv, cât şi ofensiv. Dacă România va juca la fel ca azi, cu dăruire şi cu presiune, va trece de grupe la EURO 2016. România ne-a încomodat şi a avut o calitate bună în ofensivă. România a jucat cu viteză şi a pus presiune. Jucătorii români au fost exacţi în momentele importante ale meciului. Terenul nu ne-a pus probleme. Trebuie să mergem înainte şi să câştigăm EURO” a spus selecţionerul iberic. “Am încercat să avem posesia, să atacăm, dar ei au avut un răspuns bun. Porneau foarte rapid pe contraatac după ce recuperau mingea. Ieşeau foarte rapid din propria jumătate şi ne-a fost greu să ne organizăm” a declarat şi mijlocaşul lui Atletico Madrid, Koke.