Scandal la meciul de baschet dintre Craiova şi Rapid

0
733

Programată neinspirat, o bună parte din joc suprapunându-se cu meciul de fotbal Universitatea Craiova – Hermannstadt, partida de baschet dintre SCMU Craiova şi Rapid s-a terminat cu un mare scandal. Oaspeţii s-au impus la final la numai o posesie, cu un coş marcat în ultima secundă, scor 84-82, dar succesul a fost obţinut cu ajutorul brigăzii de arbitri formată din Şerban Rasoga, Vlad Potra şi Lorand Bukureşti. Aceştia nu au sancţionat un fault în atac al rapidiştilor în faza în care s-a decis rezultatul final. De asemenea, craiovenii au semnalat faptul că un oficial rapidist a bruscat unul dintre oficialii jocului, fără se lua nicio măsură.

Eşecul în faţa Rapidului contează în configuraţia finală a clasamentului Conferinţei A, fiind ultima etapă a sezonului regulat. Astfel, SCMU Craiova a terminat pe ultima poziţie, a cincea, între echipele calificate în Top 10, în timp ce un succes i-ar fi asigurat locul 3 în ierarhie. Dar, mai important, eşecul contează şi în faza următoare a campionatului, în care se iau în considerare rezultatele dintre echipele calificate în Top 10, atât Craiova, cât şi Rapid fiind prezente acolo.

Oficialii Craiovei au emis un comunicat de protest după meci şi au anunţat că vor întocmi şi un raport care va fi adresat Federaţiei Române de Baschet.

„Nu ne-am bucurat să scriem aceste rânduri, însă trebuie să o facem. În acest sezon, SCM Universitatea Craiova a reprezentat România cu mândrie, iar numele nostru a fost recunoscut în toată Europa. Echipa noastră a ajuns între cele mai bune 16 echipe din FIBA Europe Cup, prestigioasă competiție la nivel european, respectându-ne pe noi, respectând țara, competiția și, bineînțeles, adversarii și arbitrii partidei.

Ei bine, lucrurile acestea nu se întâmplă, culmea, în competiția internă. La meciul contra Rapidului, am urmărit un spectacol grotesc al arbitrilor. Am fost văduviți de un rezultat bun contra unei echipe bune, iar asta se „datorează” reprezentației oferite de arbitrii întâlnirii din Polivalentă.

În imaginile pe care vi le prezentăm, ̂ ̆ . ̦ ̂ . Continuăm cu alte imagini video. , ̦ ̂ ̆ ̦ , ̆ ̂ ̦! . ̦ ̆ ̆ ̂- ̆. ̆ , ̦ . Au fost doar câteva lucruri evidențiate, iar, detaliat, vom face o analiză într-un raport pe care îl vom trimite către Federatia Română de Baschet. Nu au fost cazuri singulare. Am pierdut printr-o astfel de manieră de arbitraj și la Târgu Mureș, dar și la Pitești. Însă noi nu vom renunța la luptă și vom continua să reprezentăm țara cu mândrie și la cel mai înalt nivel!“, se arată în comunicatul grupării din Bănie.