Universitatea Craiova – FC Argeş, stadion: „Ion Oblemenco”, azi, ora 20.
Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu, Bălaşa, M. Constantin, Bancu – Screciu, Nistor, Cicâldău – Bărbuţ, Ivan, Ofosu. Antrenor: Cornel Papură. Rezerve: L. Popescu – Vătăjelu, Papp, Mateiu, Bic, Căpăţână, Baiaram, Câmpanu, Mamut.
FC Argeş: Greab – Tofan, Maric, Deslandes, Muşat – Meza Colli, De Lucas – C. Barbu, Palic, C. Dumitru – Mediop. Antrenor: Mihai Ianovschi. Rezerve: Micle – Turda, Şerbănică, Boldor, Mirică, Năstăsie, Honciu, Maes, Malele.
Arbitru: Andrei Chivulete.
Cornel Papură, antrenor “U” Craiova: „Întâlnim o echipă care are mare încredere, vine după rezultate bune, inclusiv în ultima etapă, dar, dacă ne vom concentra suficient, vom reuşi să învingem. Cred că ne trebuie şi puţină şansă, concentrare pe faza de atac, fiindcă am avut ocazii până acum. Nu cred că jocul a suferit în etapele trecute, mai ales în primele reprize, sper să avem acelaşi potenţial pe tot parcursul meciului. Fiecare meci îl abordăm la victorie, facem tot ce depinde de noi pentru a câştiga. Un rezultat bun le va descreţi frunţile jucătorilor, pentru că au potenţial foarte bun. Nu este decisiv acest meci. Din punct de vedere al punctelor este mai slab acest mandat al meu, dar am pierdut un singur meci. Sigur, trebuia să facem mai multe puncte. Cred că au fost nemeritate unele rezultate şi am avut parte şi terenuri dificile, care egalizează valorile. Aşa cum a fost şi cu FCSB la Piteşti, aşa a fost şi cu noi în anumite partide”
Andrei Prepeliţă, antrenor FC Argeş: Craiova este o echipă bună, cu jucători de valoare, care evoluează și în Națională. Băieții noștri au un moral bun după rezultatele din acest retur. Cred foarte mult potențialul lor, iar ei mi-au răsplătit încrederea pe teren. Mergem cu încredere la Craiova, cu curaj și cu determinare. Este un meci de fotbal și nu are ce să se întâmple. De când am fost instalat în această funcție, avem șase meciuri fără înfrângere. La echipă este un moral bun. Toată lumea este pozitivă, în sensul bun al cuvântului. Avem încredere, lucrăm cu plăcere. Este o atmosferă bună și sperăm la cât mai multe puncte. Chiar dacă Craiova nu trece printr-o perioadă foarte bună din punct de vedere al rezultatelor, oricând poate face un meci bun. Are jucători care pot ieși din această pasă. Noi trebuie să fim foarte atenți. Îi știm și vom lua măsurile necesare de contracarare”
Analiza LPF:
“Runda a 20-a programează unul dintre cele mai importante dueluri din fotbalul autohton, cel dintre cei care duc mai departe poveştile scrise de Oblemenco şi Balaci, respectiv urmaşii lui Dobrin.
De-a lungul timpului, de fiecare dată când au fost faţă-n faţă, „Ştiinţa” şi FC Argeş au oferit meciuri spectaculoase.
Printre partidele memorabile se află şi cea din 22 iulie 1970, atunci când, pentru un minut, Nicolae Dobrin şi Ion Oblemenco au împărţit prima poziţie în clasamentul marcatorilor (FC Argeş – Univerisitatea Craiova 1-1, goluri înscrise de Dobrin ’37 / Oblemenco ’38). La finalul jocului şi al sezonului 1969/70, diferenţa în ierarhia golgheterilor dintre “Tunarul Băniei” şi “Prinţul din Trivale” a fost de doar un gol.
Un alt meci de poveste a fost cel din 25 noiembrie 1973, în FC Argeș – Universitatea Craiova 2-1, când “Minunea blondă” a marcat primul său gol pentru alb-albaştri, în chiar întâiul duel dintre el şi cel mai mare jucător din istoria piteştenilor. Momentul magic e surprins extraordinar în cartea “Campioana unei mari iubiri”, autor Laurențiu Dumitrescu.
“Argeșenii pun mingea în joc. De pe semicerc țâșnește un puști blond, destul de subțirel, face presing, câștigă balonul din fața a trei jucători piteșteni, o cursă scurtă și de la 25 de metri șutează senzațional la vinclul porții lui Stan, care declară după meci: “Nu am văzut nimic, nici cine a șutat, nici minge, nici nimic. Nu-mi venea să cred că era gol”.
“Nimănui nu-i venea să creadă (…), iar în acea liniște nefirească, Dobrin l-a întrebat pe Olteanu:
– Cine-i ăsta?!
– Care ăsta?
– Ăl cu boaba.
– Zău că nu știu. Eu eram lângă Oblemenco!”
Cea mai recentă confruntare directă a avut loc pe 25 septembrie 2020, FC Argeş – Universitatea Craiova 1-2, goluri marcate de G. Honciu, respectiv Al. Cicâldău şi Elvir Koljic.
Craiovenii au suferit mult pe teren propriu în acest sezon, lipsa spectatorilor simţindu-se din plin, ei fiind cei care i-au condus pe olteni spre succese importante. Astfel, Universitatea a reuşit doar o victorie în ultimele șase partide disputate acasă, 3-1 cu Gaz Metan (7 decembrie 2020), în rest au două remize (0-0 cu Sepsi, 1-1 cu Viitorul) şi trei înfrângeri.
În schimb, argeşenii au trecut peste perioada dificilă din startul campionatului. Aceştia au pierdut doar un meci din precedentele șase jucate în deplasatre, 0-1 cu Academica (13 decembrie 2020), interval în care au bifat două succese (1-0 cu FC Botoşani, 2-1 cu UTA Arad) şi trei rezultate de egalitate.
Mediile de vârstă: Universitatea Craiova – 25 ani şi 11 luni; FC Argeş – 26 ani şi 10 luni.