Cinci proiecte, câștigătoare în cadrul campaniei de bugetare participativă

0
771

Cinci proiecte, din cele 39 care au fost depuse, au fost declarate câștigătoare în cadrul campaniei de bugetare participativă, în urma votului acordat de craioveni. Bugetul total alocat este de 200.000 de euro și urmează ca aceste inițiative cetățenești să fie puse în practică de către municipalitate.

           Votul în cadrul campaniei de bugetare participativă, lansată de Primăria Craiova pentru prima dată în acest an, s-a încheiat pe data de 23 ianuarie. Din cele 39 de inițiative care au fost depuse, cele mai votate de către cetățeni au fost cinci proiecte, care au fost și acceptate de către municipalitate pentru a fi puse în practică. Bugetul total alocat pentru acest an este de 200.000 de euro, bani de la bugetul local, și urmează ca toate aceste proiecte să fie puse în practică de către municipalitatea craioveană.

20 de tineri cu autism, integrați pe piața muncii

               Cel mai votat proiect (785 de voturi) a fost cel destinat copiilor cu autism. Proiectul se numește „Comunitatea noastră sprijină integrarea persoanelor cu TSA pe piața muncii” și a fost depus în cadrul categoriei „Asistență socială”, cu un buget estimat de 42.000 de euro. În cadrul acestui proiect, inițiatorii propun ca, pe durata a16 luni, o echipă formată din 4 profesioniști angajați cu contract de muncă full-time, părinții tinerilor cu autism, ca și voluntari, voluntari din cadrul școlilor cu care există încheiate parteneriate (Colegiul Gheorghe Chițu – specializare de alimentație publică și turism și Școala Gimnazială ”Gheorghe Bibescu”) să consolideze abilitățile unui număr de 20 tineri cu autism  – între care 5 copii și 15 adulți – pentru a reuși să desfășoare activități de curățenie și ajutor de patiser, care sunt considerate activități care necesită cerințe puține, repetitive și memorie vizuală bună.

40 de rasteluri pentru biciclete și o hartă online

           „Craiova pe bicicletă” este un al propiect care a fost votat de craioveni. Cu un buget estimat de 50.000 de euro (bugetul maxim admis) şi durată de implementare de 12 luni, beneficiarii proiectului „Craiova pe bicicletă” sunt 10.000 de craioveni, care, în final, se vor număra printre persoanele care se vor decide să renunţe la mijloacele de transport în comun sau la maşinile personale în favoarea bicicletelor. În primul rând, iniţiatorii îşi propun să educe „comportamentul de eco-mobilitate” al tinerilor. În cadrul unor ateliere educative, tinerii vor fi informaţi cu privire la legislaţia rutieră pentru biciclişti şi stilul de viaţă sănătos care decurge din folosirea acestui mijloc de transport. Sunt programate să se organizeze 100 de ateliere, în şcoli şi la Universitatea din Craiova. Proiectul îşi propune să amenajeze 40 de rasteluri pentru biciclete în şcoli şi pe spaţiul public, de tip parking day.

Un „Civic Hub” pentru tineri

            Un alt proiect se adresează tinerilor și propune crearea unui „Civic Hub”. „Proiectul “Civic Hub” reprezintă o alternativă pentru tinerii din Craiova de a se dezvolta și de a beneficia de un cumul de idei și oportunități împărtășite între ei, într-un cadru organizat și prietenos astfel încât să conducă la coroborarea inițiativelor de tineret și la unificarea mediului ONG în sprijinul tinerilor. În cadrul parteneriatului creat sub egida Consiliului Consultativ pentru Probleme de Tineret, ne propunem continuarea demersurilor lucrative de și pentru tineret într-un cadru inovativ și profesionist în care tinerii se pot întâlni, consulta și colabora. Misiunea noastra este aceea de a aduce împreuna tinerii și profesionistii din diferite sectoare, într-un cadru creativ în sprijinul educației antreprenoriale și dezvoltării culturii civice locale”, se arată în inițiativa depusă de craioveni.