Americanul a făcut din nou spectacol în Polivalentă / Travis de vis

0
100

SCMU Craiova s-a calificat de pe locul 2 în grupele principale ale Ligii Balcanice, după succesul cu 75-63 în faţa lui Mornar Bar

 Baschetbaliştii de la SCMU Craiova aveau asigurat accesul în Main Group înaintea ultimului joc din grupa B a Ligii Balcanice, cu muntenegrenii de la KK Mornar Bar, dar totodată aveau nevoie de victorie pentru a intra cu 8 puncte în faza următoare, şi de una la minim 6 puncte diferenţă pentru a termina pe locul secund. Trupa lui Andjelko Mandic, care a dezamăgit în acest sezon în Liga Naţională, unde mai are doar şanse teoretice la play-off, a făcut un meci foarte bun şi s-a impus cu 75-63 contra echipei muntenegrene şi a acumulat 3 victorii consecutive în competiţie. Primul „cinci” al oltenilor a fost: Micic, Andrei, Boltic, Bureau şi Marojevic. Sfertul de debut a fost la discreţia gazdelor, care au pus o diferenţă liniştitoare faţă de adversari, 24-9. Micic a punctat constant, de afară, de la semidistanţă sau pe pătrundere, iar Boltic şi Bureau l-au secondat cu succes, în timp ce Andrei a avut procentaj foarte bun la aruncările de 3 puncte. În cel de-al doilea, pe mâna fostului jucător al Mureşului, Jelenic, Mornar a echilibrat disputa, iar la pauză Craiova mai avea doar 7 puncte avans, 38-31. Repriza secundă avea să-l evidenţieze pe cel mai spectaculos jucător din Liga Naţională, Travis Bureau. Americanul a asigurat spectacolul în Polivalentă şi terminat jocul cu 20 de puncte, 8 recuperări, 6 intercepţii şi 3 assist-uri, dar şi cu o accidentare la genunchi cu câteva minute înainte de ultima sirenă. Bosnjak a fost şi el destul de activ, în condiţiile în care metronomul Bozovic a jucat destul de puţin. SCMU Craiova n-avea să tremure pentru avantajul său, chiar dacă oaspeţii s-au apropiat la 10 puncte cu un minut înaintea finalului.

SCMU Craiova se califică în faza următoare de pe locul secund, iar punctele cu care intră sunt cele acumulate cu echipele calificate din grupă, respectiv 8. La un clasament în 3, Craiova are +11, Mornar -2, iar Sigal -9. Craiova şi Mornar vor fi repartizate în grupa principală alături de echipele de pe locurile 1 şi 4 din grupa A. Din prima grupă s-au calificat: KK Kumanovo (Macedonia), Rilski Sportist (Bulgaria), KB Peja (Macedonia),  şi Sutjeska Niksic (Muntenegru). Câştigătoarele celor două grupe principale vor ajunge direct în Final Four, în timp ce locurile 2 şi 3 din fiecare grupă vor disputa un play-off pentru a ajunge în ultima fază a Balkan League.

SCMU Craiova – Mornar Bar 75-63 (24-9, 14-22, 22-18, 15-14)

Sala Polivalentă, spectatori: 500.

Craiova: Micic (16), Andrei (11), Boltic (9), Bureau (20), Marojevic (3). Au intrat: Petrişor, Şanta (6), Bosnjak (10), Bozovic. Antrenor: Andjelko Mandic.

Mornar Bar: Jelenic (15), Wilson (13), Korac (5), Miloşevic (12), Vujosevic (4). Au intrat: Coleman (14), Latkovic. Antrenor: Djordjije Pavicevic.

Clasamentul grupei B a Balkan League

1. Kozuv Gevgelija     8          0          16

2. SCMU Craiova       4          4          12

3. KK Mornar Bar       4          4          12

4. Sigal Priştina           4          4          12

5. Vllaznia Shkodra    0          8          8