Nota scăzută la purtare pentru elevii care vor copia la simulările examenelor naţionale

0
51

Elevii care vor participa la simulările examenelor naţionale, bacalaureat şi evaluare naţională, şi care vor fi prinşi copiind sau vor perturba desfăşurarea în bune condiţii a acestor simulări vor avea nota scăzută la purtare, a anunţat Ministerul Educaţiei. Potrivit procedurii de desfăşurare a simulărilor, directorii de unităţi şcolare vor asigura afişarea acestei atenţionări pe uşile sălilor de concurs cu precizarea. Totodată, echipa managerială este direct responsabilă de asigurarea prezenţei elevilor la simulări, nivelul de participare a elevilor la acestea reprezentând un criteriu în evaluarea activităţii directorilor pe anul şcolar în cursul căruia se desfăşoară simulările.

Simularea la evaluarea naţională va avea o durată de două ore iar cea pentru bacalaureat – de trei ore. Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ Dolj) au stabilit ca simulările să aibă loc între 22 şi 26 aprilie 2013, iar examenul să se desfăşoare pe parcursul a trei ore. Astfel, elevii claselor a XII-a au programat examenul, în condiţii similare celor din examen, pe 22 aprilie la Limba şi literatura română, pe 24 aprilie – proba diferenţiată în funcţie de filieră, profil, specializare, iar pe 26 aprilie – proba la alegere în funcţie de filieră, profil, specializare. Pentru elevii de clasa a VIII-a prima probă va avea loc pe 22 aprilie la Limba şi literatura română, iar pe 24 aprilie la Matematică.

La simulările probelor la Limba şi literatura română şi Matematică pentru examenul de bacalaureat vor putea participa şi absolvenţii de liceu din seriile anterioare, în funcţie de capacitatea organizatorică (logistică şi resurse umane) a fiecărei unităţi de învăţământ.

 

Casetă:

Scopul simulărilor la examenele naţionale este acela de a avea o diagnoză pe care să se bazeze desfăşurarea şi organizarea activităţilor de pregătire a acestor examene pe parcursul semestrului al doilea. Probele vor fi supravegheate cu camere video.