Kelic: „Derby-urile Craiova – Dinamo sunt precum cele dintre Hajduk Split şi Dinamo Zagreb”

0
529

Croatul Renato Kelic a fost transferat la Craiova acum doi ani şi jumătate şi recent şi-a prelungit contractul cu Universitatea până în 2021, deşi a fost dorit şi de echipa din oraşul său natal, Cibalia Vinkovci. Kelic „E bine că suntem pe podium la final de 2018, dar trebuie să ne batem pentru titlu şi Cupa României în acest sezon. Mereu poţi mai mult dacă ai ambiţie, iar Craiova merită mai mult. Am luat Cupa anul trecut, a fost un moment special, a fost sărbătoare la Craiova, suporterii au fost minunaţi. Eu îmi doresc să rămânem toţi la Craiova şi să luptăm pentru trofee. Când am venit la Craiova nu-mi imaginam că o să rămân până în 2021. De altfel, am avut şi acum ofertă să mă întorc acasă, dar mă simt foarte bine aici şi vreau să rămân în continuare la Craiova” spune fundaşul de 27 de ani.

Fost internaţional de juniori şi tineret al Croaţiei, Renato Kelic nu speră la o convocare la naţionala ţării sale, vicecampioană mondială, întrucât concurenţa este una acerbă. „E greu să ajungi la naţionala Croaţiei, vorbim de vicecampioana mondială şi de concurenţi pe post de la Liverpool. Nu că Universitatea Craiova nu ar fi echipă importantă, dar la naţionala Croaţiei evoluează jucători de la Barcelona, Real Madrid, Juventus, Liverpool” spune Kelic, care a fost coleg la naţionala under 21 a Croaţiei cu jucători care au fost în lotul vicecampioanei mondiale, precum Kramaric, Vrsaljko, Brozovic, Lovre Kalinic sau Rebic.

Kelic îşi petrece Sărbătorile alături de familie, în Croaţia: „Stau acasă cu familia în această perioadă. Jucătorii români pot pleca în vacanţă, pentru că ei sunt oricum acasă mereu, dar eu vreau să profit de vacanţă pentru a sta cu familia, fiindcă în restul anului sunt practic în străinătate”.

Fotbalistul croat recunoaşte că o mare dezamăgire a fost eşecul din Ştefan cel Mare cu Dinamo, echipă pe care şi-o doreşte în play-off, deoarece derby-urile Craiova – Dinamo îi aduc aminte de cele dintre Hajduk Split şi Dinamo Zagreb. „Nu am intrat aşa de montaţi cu Dinamo, ei au avut o ambiţie mare, era una dintre ultimele şanse ale lor să prindă play-off-ul. A fost o zi slabă pentru noi, dar băieţii s-au revanşat cu Mediaş, imediat. Mi-aş dori ca Dinamo să intre în play-off şi cred că toată lumea îli doreşte să vadă un derby Craiova – Dinamo, cu stadionul plin, la Craiova, fiindcă şi Dinamo este o echipă cu tradiţie, cu suporteri. Meciurile dintre Craiova şi Dinamo le-aş compara cu cele dintre Hajduk Split şi Dinamo Zagreb, pentru că şi fanii noştri se aseamănă cu cei de la Hajduk”.