Baschet, Craiova – Cluj, ultimul meci al anului în Bănie

0
299

Ultimul eveniment sportiv al anului în Craiova este meciul din Liga Naţională Masculină de Baschet dintre SCMU Craiova şi U BT Cluj Napoca, programat sâmbătă, de la ora 18, în Sala Polivalentă. Înaintea ultimului meci al anului şi antepenultimul al sezonului regulat, Craiova ocupă locul 4, cu 19 puncte, iar Clujul este pe poziţia a doua, cu 20 de puncte. Managerul echipei din Bănie, Marius Toma, şi jucătorii Morris Curry şi Sebastian Ionescu au prefaţat duelul cu ardelenii, spunând la unison că este şi un prilej de revanşă după eşecul din tur, cel mai drastic suferit de alb-albaştri în acest campionat.

„Clujul este poate cea mai bună echipă din ligă, am avut mari probleme cu ei în tur şi vrem să dovedim că între timp am crescut ca echipă, ca forţă de joc, vedem acest meci şi ca o revanşă după înfrângerea dură de la Cluj. Cred că ultimele două eşecuri au venit şi pe fondul unei relaxări din partea noastră după îndeplinirea obiectivului, n-am mai jucat la fel de bine, dar şi pentru că adversarii nu ne mai tratează la fel ca la început, când i-am surprins, acum ne iau mult mai în serios, ştiu la ce să se aştepte de la noi” a declarat americanul „Mo” Curry, coordonatorul Craiovei. Sebastian Ionescu a adăugat: „Nu ne e frică de nimeni, ne concentrăm pe jocul nostru şi vrem să câştigăm cele 3 meciuri rămase până la Top 6. Vrem să demonstrăm că a fost un accident evoluţia de la Cluj. Cred că nu se aştepta nimeni să jucăm aşa de bine în acest sezon, iar ultimele eşecuri au survenit şi după ce noi am intrat în zona de confort, după calificarea în play-off”.

 

Toma: „Craiovenii au devenit comozi, vin doar la meciurile foarte importante”

 

Managerul Marius Toma a explicat de ce ar mai avea nevoie echipa în acest sezon şi a făcut şi o analiză a suporterilor craioveni, care se mai înghesuie la meciuri decât dacă acestea reprezintă evenimente, respectiv numai cele care decid trofee sau partide internaţionale. „Am depăşit aşteptările în acest campionat, lumea n-a înţeles cum am ajuns pe primul loc la un moment dat. Dacă ne dorim să rămânem sus ne trebuie întăriri, ştim de ce avem nevoie de un străin de valoare, depindem însă de factorul financiar şi de timp. L-am adus pe Fraseniuc, el ne va fi util, dar are nevoie de timp pentru asimila schemele echipei. Lumea din Craiova a devenit comodă şi nu mai vine la meciuri aşa cum o făcea când s-a inaugurat Polivalenta sau chiar stadionul. Spectatorii craioveni se plictisesc repede, vor să vadă ce nu văd în fiecare zi. Dacă echipa de acum avea publicul din 2013 şi 2014 spulberam Clujul şi nu pierdeam niciun meci acasă. Vedeţi şi la handbal, vin doar la meciurile din cupele europene, iar în campionat, cu Cisnădie sau cu alte echipe, sala e aproape goală. La fel şi la fotbal, mai vin peste 20.000 doar la meciurile importante. Garantez că dacă terminăm în primele 4 locuri şi jucăm în cupele europene, sala se va rfupe în toamnă, vin 5.000 de oameni. Şi noi trebuie să încurajăm practicanţii baschetului să vină să vadă jucători precum Curry sau Gajovic, iar intrarea ar trebui să fie gratuită” a fost discursul conducătorului echipei de baschet a Craiovei.