Tenis: Ana Ivanovic şi-a anunţat retragerea

0
143

Ana Ivanovic, în vârstă de 29 de ani, a luat hotărârea de a se retrage din tenis, făcând anunţul public pe Facebook.

“Am o veste importantă! Nu există o variantă uşoară să spun asta: am decis să mă retrag din tenisul profesionist. A fost o decizie dificilă, dar am avut mult de sărbătorit. Am început să visez la tenis când aveam 5 ani şi am văzut-o pe Monica Seles la televizor. Părinţii mei au fost mereu lângă mine. În 2008, am ajuns la un nivel la care nu mă aşteptam vreodată să fiu: am câştigat 15 titluri, am jucat 3 finale de Grand Slam şi am jucat atâtea meciuri memorabile.

Nu a fost rău pentru o mică fată din Serbia. Aceste performanţe au presupus multe sacrificii şi e un lucru cunoscut faptul că am suferit multe accidentări. Nu mai pot juca la nivelul la care îmi doresc şi astfel am decis să mă opresc. Voi deveni ambasador al sportului. Mi-am trăit visul. Nu fiţi supăraţi. Vă iubesc pe toţi”, a comentat Ivanovic.

Ana Ivanovic a fost prima în clasamentul WTA în 2008 şi are în palmares 15 titluri, printre care şi trofeul de la Roland Garros, în acelaşi an 2008. Sportiva din Serbia a mai disputat două finale de Grand Slam, de asemenea la French Open şi Australian Open (2008).A ajuns de trei ori la Turneul Campionilor, cel mai departe în semifinale (2007). Sârboaica a disputat finala Fed Cup în 2012, competiţie unde a jucat şi la Bucureşti, contra României, în 2014, şi ultimul act al Cupei Hopman, în 2013.

Cariera Anei Ivanovic cuprinde 480 de victorii şi 225 de înfrângeri, un procentaj de succese de 68,09 %. În ultimul an a avut numeroase probleme cu accidentările, ce au determinat-o să se retragă de la turneele din sezonul de toamnă, motiv pentru care a coborât în clasamentul WTA până pe locul 63, pe care a încheiat anul.