Şedinţe pentru completare

0
221

Deşi au fost termene legislative, conform cărora concursul pentru ocuparea posturilor de director şi de director adjunct al unităţilor de învăţământ preuniversitar trebuia finalizat, nici în prezent nu este totul bine pus la punct. La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj vor fi organizate şedinţe publice pentru ocuparea funcţiilor rămase libere în conducerea unităţilor şcolare, în zilele de 5 şi 6 ianuarie 2017.

concurs directoriConform metodologiei destinate desfăşurării concursului pentru ocuparea posturilor de director şi director adjunct în unităţile de învăţământ preuniversitar, după validarea rezultatelor şi după prezentarea opţiunilor celor care au câştigat în mai multe unităţi şcolare, au rămas neocupate, care vor fi stabilite „prin detaşare în interesul învăţământului”,  23 de posturi de manager şi şase de „adjunct”.  Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj a anunţat că va organiza şedinţe publice pentru ocuparea posturilor care rămân libere, în zilele de 5 şi 6 ianuarie, astfel încât pe 9 ianuarie, la reluarea cursurilor, elevii să aibă cadre didactice la clasă.

„Vor fi cazuri în care se vor găsi soluţii direct în cadrul instituţiilor de învăţământ, cum ar fi la grădiniţe. Pe 5 ianuarie, va avea loc o şedinţă publică,  să găsim soluţii pentru cadrele didactice rămase fără posturi după revenirea la catedre a managerilor care nu au promovat concursul. Vor avea prioritate cadrele titulare care au nevoie de completare de normă, dar şi titularii care au fost detaşaţi pe posturile care aparţineau foştilor manageri. Nu lipsesc din nici suplinitorii, care vor avea prioritate în funcţie de notele pe care le-au obţinut la concurs, cu atât mai mult cu cât avem situaţia punctajelor în baza noastră de date. Pe 6 ianuarie vom organiza şedinţa conformă cu metodologia de mobilitate a personalului didactic, aferentă anului şcolar în curs, pentru repartizarea orelor şi posturilor didactice rămase libere şi se va avea în vedere rezolvarea cadrelor care au cerut detaşare, cu prioritate pentru cele care au solicitat venirea din alte judeţe. Dar, nu vor fi luate în calcul decât cei care au depus dosare în vara anului 2016”, a precizat prof. Janina Vaşcu, inspector general adjunct al Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj.