Fratele lui Bercea Mondial, deferit justiţiei după ce a tras pe sfoară mai multe primării doljene

0
36

Poliţiştii Serviciului de Investigarea Fraudelor Dolj au definitivat cercetările şi au înaintat procurorilor dosarul cu propunere de trimitere în judecată pentru înşelăciune, fals şi uz de fals a lui Vasile Anghel zis „Amar”, fratele lui Bercea Mondial şi a celorlalte două persoane arestate preventiv la începutul lunii trecute în dosarul vizând înşelarea mai multor primării din Dolj. În plus, vor fi trimişi în judecată, în lipsă, şi fiul şi nora lui „Amar”.

Reprezentanţii IPJ Dolj au anunţat, ieri, că s-au finalizat cercetările faţă de Vasile Anghel, de 38 de ani, zis “Amar”, Ionuţ Anghel, de 21 de ani, Mihai Goman, de 35 de ani, Viorica Mihai, de 31 de ani, toţi din Drăgăneşti, judeţul Olt şi Eugenia Stoican, de 24 de ani, din Caracal în sarcina cărora s-a documentat săvârşirea mai multor infracţiuni de înşelăciune, falsificarea instrumentelor oficiale, fals material în înscrisuri oficiale, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. În urma investigaţiilor efectuate, poliţiştii au stabilit faptul că, în perioada 2008 – 2012, membrii grupului infracţional au falsificat mai multe documente (facturi, procese verbale de recepţie, contracte, etc.) în numele a două societăţi comerciale cu sediul în Drăgăneşti, Olt, respectiv Moţ Turta SRL şi Malex Metal SRL, documentele atestând, în mod nereal, furnizarea de produse sau prestarea unor servicii în beneficiul unor primării din judeţul Dolj. „Înscrisurile falsificate au fost folosite la Judecătoriile Craiova, Caracal şi Segarcea, obţinându-se astfel, mai multe zeci de hotărâri judecătoreşti investite cu formulă executorie, iar în cadrul procedurii de executare silită au fost puse popriri pe conturile primăriilor respective”, ne-a declarat comisar-şef Adrian Căpraru, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj. Printre primăriile care au avut de suferit se numără Şimnic, Daneţi, Rast, Lipovu, Dobroteşti şi Drănic.

Oamenii legii au mai precizat că „Amar”, Mihai Goman şi Viorica Mihai urmează să fie trimişi în judecată în stare de arest preventiv, ei fiind arestaţi preventiv pe 8 noiembrie a.c., măsură prelungită ulterior de instanţă. Cei trei vor fi transferaţi din arestul IPJ Dolj, în penitenciar. Fiul şi nora lui „Amar”, Ionuţ Anghel şi Eugenia Stoican, vor fi judecaţi în lipsă, aceştia fiind în continuare de negăsit, sustrăgându-se executării mandatelor de arestare preventivă emise pe numele lor.