Autorităţile locale renunţă la limitatoarele de viteză

0
51

Primarul Lia Olguţa Vasilescu a dat dispoziţie să fie demontate toate limitatoarele de viteză de pe străzi. Consilierii municipali au reacţionat şi ei, cerând să fie desfiinţate întrucât multe dintre ele au fost deteriorate în timpul acţiunii de deszăpezire.

Consilierii municipali s-au plâns, în ultima şedinţă ordinară, că limitatoarele de viteză au fost deteriorate în timpul acţiunii de deszăpezire şi acum nu fac decât să încurce traficul din Craiova. ”Intervenţia utilajelor de deszăpezire le-a adus într-o situaţie jalnică. Pe lângă cele de pe bulevardul 1 Mai, m-aş referi şila cele de la Parcul Tineretului şi strada către Mofleni care, de asemenea, sunt un adevărat pericol pentru anvelopele celor care circulă în zonă. De aceea, rog să se demonteze resturile care au rămas din aceste limitatoare”, a ridicat problema consilierul PDL, Dan Cherciu.

Şcolile din Craiova, protejate în continuare

În replică, primarul Lia Olguţa Vasilescu le-a spus aleşilor locali că a avut şi ea această idee şi că este de acord ca toate limitatoarele din oraş să fie desfiinţate. Edilul a menţionat că va insista ca acestea să fie păstrate în anumite locuri din oraş, unele dintre ele fiind în apropierea şcolilor. ”O să emit o dispoziţie de scoatere a tuturor limitatoarelor de viteză din oraş. Rog serviciile să pregătească tot ce e necesar pentru semnat. Voi dori, însă, să menţin în Lăpuş, acolo este o şcoală şi au solicitat părinţii şi profesorii ca măcar în acea zonă să rămână. În rest, o să le scoatem”, a spus primarul Craiovei.

Fluidizarea traficului în cartierul Valea Roşie

Alesul PDL, Dan Cherciu a cerut să se renunţe la sensul unic de pe strada Humuleşti, considerând că această măsură ar duce la fluidizarea traficului în cartierul Valea Roşie. ”Sunt convins că pentru cei care locuiesc în zonă, pe strada respectivă, a fost o iniţiativă bună, însă are un efect negativ pentru traficul pe strada Spaniei, care acum se gâtuie. Se formează nici cozi infernale. Traficul de pe strada Humuleşti înspre Valea Roşie sunt convins că ar fi ajutat prin desfiinţarea acestui sens”, a afirmat alesul local. Acesta a mai solicitat ca trotuarul de la intersecţia străzii „Humuleşti” cu „Calea Bucureşti”, sensul spre mallul Electroputere, să fie degajat de spaţiile de expunere ale comercianţilor.

Înghesuială mare şi pe Calea Bucureşti

”Eu înţeleg că respectivele firme au avut nevoie de spaţiu de expunere, însă constituie la o gâtuire formidabilă a traficului. De altfel, sunt taximetrişti sau şoferi cu maşini mai solide care se urcă pe bordura respectivă şi îşi fac loc pe banda care permite virarea la dreapta. Eu fac propunerea de a se păstra lăţimea trotuarului”, a cerut consilierul local. Primarul Lia Olguţa Vasilescu a precizat că a discutat deja în comisia de sistematizare despre traficul de pe strada Humuleşti. ”Nu e doar acea zonă cu probleme de trafic, ci zece zone din oraş. Pe Calea Bucureşti, rog pe domnul Mateescu (n.r. – Tavi Mateescu) să facă verificări acolo şi să îi disciplinăm pe cetăţenii care vin să îşi ridice pachete din străinătate şi se aşează tot timpul în faţă la Mc Donalds,  blocând, tot aşa, o bandă de circulaţie cu maşinile”.