Artista Kristin Wenzel, din Germania, expune la Craiova

0
55

Începând cu decembrie 2018 şi până la finalul lunii ianuarie 2019, expoziţia „In in the the future future” a artistei Kristin Wenzel va fi prezentată în foaierul Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, după ce, în septembrie, a avut vernisajul la Galeria ElectroPutere.

„Expoziția folosește distopia drept mecanism de interacțiune cu ruinele Modernismului care amplifică interesul artistei pentru rolul arhitecturii, un spațiu fertil rezervat procesului de auto-mitologizare. Cu această ocazie, Wenzel a recreat în mod subtil un scenariu apocaliptic menit să politizeze viitorul și să ofere o interpretare a subiectivității prin optica istoriei”, se menționează într-un comunicat de presă al organizatorilor. Chioșcuri, vitrine abandonate sau structuri arhitecturale provizorii, considerate mărturii ale Bucureștiului sau Berlinului anilor ’70, sunt folosite pentru intervenții artistice temporare.

Kristin Wnzel a urmat cursuri la Academiile de Artă din Munster și Dusseldorf, în perioada 2006-2013. Cele mai recente expoziții personale au fost „chapter 8” – CNTRM WRNHS Project Space (Berlin, 2018), „nothing” –Sightfenster (Koln, 2017) și „Model for a Pavilion #2” (București, 2017). Anul acesta, împreună cu Vlad Brăteanu, Alice Gancevici și Remus Pușcariu au fondat în București spațiul de proiecte „Template”. Curator al expoziției este Mihaela Varzari, doctorandă în Istoria Artei la University of Kent, UK. Între 2009 și 2015 a studiat la Birkbeck College și Goldsmith College în Londra.

Expoziția „In in the the future future” va putea fi vizitată în zilele de 3, 4, 5, 7, 8, 13, 14, 18, 19, 20 decembrie, între orele 15.00 – 18.00. Accesul publicului va fi liber.