Viitor sumbru pentru juveţi?

0
98

Cu un lot decimat şi probleme în cadrul clubului abordează Universitatea meciul dificil de la Ovidiu, cu Viitorul lui Gică Hagi

Viitorul Constanţa – Universitatea Craiova

Ovidiu, stadion: “Central”, astăzi, ora 20.30

Viitorul: Râmniceanu – Benzar, K. Boli, Ţâru, Cr. Ganea – V. Achim, I. Filip, Aganovic – Fl. Tănase, Cernat, Chiţu. Antrenor: Gheorghe Hagi. Rezerve: Albuţ – I. Hagi, Nedelcu, Ciupe, Hodorogea, R. Marin, Nicoliţă.

Universitatea: Bălgrădean – Achim, Kay, Iliev, Bancu – Dumitraş, Mateiu, Zlatinski, Băluţă – Ivan, Bawab. Antrenor: Emil Săndoi. Rezerve: Straton – Ferfelea, Curelea, Izvoranu, Măzărache, Herghelegiu, Madson.

Perioadă dificilă pentru Universitatea Craiova. Finanţatorul Rotaru este reţinut de procurorii DNA, arbitrajele le sunt potrivnice alb-albaştrilor meci de meci, echipa se antrenează pe unde apucă, iar indisponibilităţile abundă. La meciul cu Viitorul lipsesc Nuno Rocha, Vătăjelu, Popov şi Acka, iar Săndoi va trebui să improvizeze din nou în formula de start. Nici tradiţia nu le este favorabilă craiovenilor în meciurile cu Viitorul. Până acum, Universitatea nu a învins echipa lui Hagi în campionat, anul trecut înregistrându-se două egaluri, iar în turul stagiunii actuale Viitorul s-a impus cu 2-1 pe “Extensiv”. Craiovenii încearcă totuşi să-şi păstreze tonul optimist, cel puţin de suprafaţă. “Știm că ne așteaptă o partida dificilă. Întâlnim un adversar care îmbină perfect valoarea și experiența unor jucători consacrați cu talentul vrem ne întoarcem în Bănie cu puncte. Nu este vorba de revanșă, după înfrângerea din campionat ori eliminarea din Cupa Ligii, ci ne interesează strict punctele puse în joc, pentru a ne atinge obiectivul. O să găsim soluţii, până acum improvizaţiile pe care le-am făcut au dat roade” spune Emil Săndoi.

Pe Nicuşor Bancu nu-l leagă amintiri plăcute de disputele cu Viitorul, după ce în urmă cu un an şi o lună, la disputa din Cupa României, a fost accidentat grav de Şeroni. “Bancone” este totuşi optimist înaintea jocului de astăzi: “Noi încercăm să ne facem treaba şi să câştigăm şi în faţa arbitrilor şi a echipei adverse. Va fi greu la Constanţa, pentru că întâlnim o echipă bună a campionatului, dar avem un lot valoros şi cei care vor intra îi vor suplini cu succes pe cei absenţi.

Alex Băluță îşi va întâlni fosta echipă, în faţa căreia a reuşit să marcheze anul trecut, în Cupa României. „Suntem conștienți că nu ne așteaptă un joc ușor, dar suntem într-o formă bună. Vrem cele trei puncte, care sunt extrem de importante pentru a ne îndeplini obiectivul, accederea în play-off. Chiar dacă nu am fost utilizat la ultimele meciuri mă simt bine, am poftă de joc și încredere că voi aduce un plus echipei. Sunt convins că se vrea mai mult de la mine, și am încredere că voi arăta mai mult de acum înainte. Este important ca atunci când intru să am realizări, să ajut echipa“ spune Băluţă.

După meciul cu Viitorul, pentru Universitatea urmează meciul din etapa intermediară, cu ACS Poli, programat marţi, 1 decembrie, de la ora 14, pe arena “Extensiv”.