Universitatea Craiova, învinsă la scor de Viitorul

0
346

Viitorul Constanța – Universitatea Craiova 4-0

Au marcat: Nicoliță 11, Tănase 32, 76, Aganovic 67

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi“, spectatori: 1.000

FC Viitorul: Râmniceanu 7 – Benzar 8, Hodorogea 7, Boli 7, Ganea 7 – Achim 7 (81 Țâru), I. Filip 8, Aganovic 8 – Nicoliță 8, Cernat 8 (75 Chițu) 6, Tănase 9 (81 I. Hagi) 6. Antrenor: Gheorghe Hagi

Universitatea: Bălgrădean 5 – Dumitraș 3, Iliev 4, Kay 5, Achim 4 – Bancu 6, Zlatinski 4 (83 Băluţă), Mateiu 4 (79 Madson), Ivan 5 – Bawab 3, Curelea 3. Antrenor: Emil Săndoi

Arbitru: Istvan Kovacs 6.

 

Universitatea a făcut cel mai prost meci din acest sezon şi a fost umilită de echipa lui Gică Hagi, Viitorul Constanţa, scor 4-0. Alb-albaştrii au tras prima oară pe poartă în minutul 35, prin Bancu, unicul jucător al Craiovei care a avut o prestaţie decentă. Gazdele au dominat clar, au avut o posesie superioară şi ocazii clare de gol, Universitatea fiind sufocată pur şi simplu în prima jumătate de oră. Pe fondul presiunii, Nicoliţă a deschis scorul devreme, cu un şut purtat şi de vânt spre poartă. Tănase a majorat avantajul, după ce Dumitraş i-a aşezat mingea pe şut în careu. Acelaşi Dumitraş şi-a încununat prestaţia dezastruoasă când a alunecat la mingea servită în careu de Bancu la o fază cursivă. În partea a doua, alb-albaştrii au încercat să revină, dar prestaţia a fost jalnică în ambele faze, iar pe un contratatac superb Aganovic a făcut 3-0, din pasa cu capul a lui Cernat. Pe final, Tănase a reuşit dubla, încheind o cursă frumoasă cu un şut la vinclu, iar Craiova a terminat în genunchi şi în inferioritate, fiindcă Bawab i-a pus o talpă dură lui V. Achim şi nu putea scăpa fără eliminare.

Universitatea Craiova se află la cea mai drastică înfrângere într-un meci oficial, de la eşecul cu Astra, scor 0-5, în august 2014, care a adus înlocuirea lui Jerry Gane. Ştiinţa nu pierduse în acest sezon la mai mult de un gol.

Alb-albaştrii rămân pe locul 7, cu 26 de puncte, la un singur punct de ASA, care pierdut şi ea, la Timişoara, scor 0-2. Marţi, de la ora 14, Universitatea joacă împotriva lui ACS Poli pe „Extensiv”.

Emil Săndoi a declarat la final: „Ne-au costat greşelile individuale, am pierdut ruşinos, nu credeam vreodată că putem să avem o astfel de evoluţie. Îmi cer scuze suporterilor, sper că vom trece peste acest duş rece. Vreau să cred că a fost un accident, fiindcă înaintea meciului eram echipa cu cele mai puţine goluri primite. Mai avem posibilitatea de a recupera punctele, nu e pierdută lupta pentru play-off. Ne aşteaptă un meci greu cu Timişoara, o echipă în formă. Trebuie să uităm această seară neagră”