Un Colegiu Prefectural mai animat decât cele precedente

0
126

Ieri, a avut loc şedinţa lunară a Colegiului Prefectural Dolj, la care au participat, cu statutul de invitaţi, şi studenţi ai Universităţii din Craiova. Au fost prezentate informări, conform Ordinii de zi, de către reprezentanţii Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Dolj, Comisariatului Gărzii Naţionale de Mediu – Comisariatului Judeţean Dolj, Direcţiei de Sănătate Publică Dolj, Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dolj, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Oltenia” al judeţului Dolj. Comparativ cu cele precedente, adunarea de ieri a fost una foarte animată, intervenţia prefectului judeţului Dolj făcându-se simţită de mai multe ori.

 Primul invitat care a luat cuvântul a fost  Andrei Butaru, directorul DSVSA , căruia, înainte de prezentarea raportului de activitate, i s-a cerut, de către prefectul Sorin Nicolae Răducan, să precizeze dacă sunt luate măsuri pentru contracararea eventualelor consecinţe nefaste ale pestei porcine africane, care are două focare descoperite în Ucraina, la 150 de km de Delta Dunării. „Nu vreau să reţin mult asistenţa şi nu voi prezenta datele statistice ale activităţii noastre. Dar altceva vreau să scot în evidenţă şi anume lipsa autorizaţiilor de funcţionare pentru târgurile din mediul rural. În acest moment, numai la Argetoaia există unul care are toată documentaţia în regulă. Autorităţilor administraţiei publice locale le atragem atenţia că trebuie să intre în legalitate, deoarece vom trece şi la măsuri coercitive. În ceea ce priveşte posibila pestă porcină africană am luat toate măsurile, în primul rând informative. Nu este ceva periculos pentru populaţie, ci pentru porcine. Colaborăm cu toate instituţiile cu prerogative în domeniu, de la Direcţia Silvică până la Asociaţiile de Vânătoare, deoarece virusul se transmite, în principal, prin porcii mistreţi”.

La „Mediu” este totul bine

Unul dintre cei care au prezentat raportul de activitate a fost Gheorghe Călinoiu, comisar-şef al Comisariatului Judeţean Dolj al Gărzii de Mediu, care a vorbit despre activitatea operatorilor cu activităţi în exploatarea resurselor minerale (balastiere). „Nu am avut probleme deosebite, am efectuat 49 de controale şi suntem în grafic. „Prefectul judeţului Dolj a punctat imediat: „Chiar nu s-a aplicat nicio sancţiune contravenţională? Mă faceţi să cred că totul este perfect în judeţ şi m-aş bucura să fie aşa. Dar este greu de presupus că lucrurile ar sta în acest fel”.

Invitaţie la dialog

Dumitru Stroe

În final, a fost invitat să prezinte o situaţie la zi directorul adjunct al APIA Dolj,  Dumitru Stroe, căruia i s-a cerut să spună dacă sunt sau nu întârzieri la plată către fermieri. Nu s-au reţinut foarte multe din cele expuse de către Dumitru Stroe, care, la un moment dat, a introdus în discuţie şi Direcţia Agricolă. Reacţia directorului acestei instituţii, Liliana Săulescu, nu s-a lăsat aşteptată, iar dialogul dintre cei doi a fost estompat de către Sorin Nicolae Răducan: „Vă recomand să vă întâlniţi şi să puneţi la punct toate datele problemei, astfel încât să mai existe nemulţumiri”. În rest, s-a stabilit şi planul de iarnă, astfel încât să nu fie disfuncţionalităţi.