Comunicare interactivă şi cooperare în regiunea transfrontalieră

0
213

Peste câteva zile se închide proiectul “Împreună în timp real: Reţea de Centre de conferinţe – video pentru realizarea de comunicare interactivă şi cooperare în regiunea transfrontalieră”, un proiect implementat de Asociaţia Română pentru Transfer Tehnologic şi Inovare (ARoTT), în parteneriat cu Camera de Comerţ şi Industrie Ruse, Asociaţia “Idein Society”, Camera de Comerţ  Vraţa şi Camera de Comerț, Industrie şi Agricultură Călăraşi. Acest proiect s-a derulat timp de un an de zile şi a antrenat mai multe comunităţi de pe  ambele maluri ale Dunării.

Au fost foarte multe activităţi în cadrul acestui proiect, care  se derulează în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007 – 2013,  dar unul a captat atenţia unui număr însemnat de oameni de afaceri – “Forumul Investiţiilor”. Evenimentul s-a transmis în sistem videoconferinţă, o soluţie inovatoare de a prezenta oferte, investiţii, programe cu metode noi, europene şi care au prins foarte bine la mediul de business.

„Proiectul a avut drept scop crearea unei reţele de centre moderne de video-conferinţă în Ruse, Vraţa, Craiova  şi  Călăraşi,  care va contribui la reducerea problemelor de accesibilitate şi izolare a zonei  transfrontaliere. Tehnologia de video-conferinţă  permite un  schimb mai rapid de informaţii audio-video  şi date. Viitorii utilizatori vor avea posibilitatea să comunice într-un mod care va facilita cooperarea economică şi socială în regiune. Aplicarea tehnologiei de video-conferinţe va reduce costurile de transport, efectele nocive asupra mediului, stresul şi accidentele rutiere”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele ARoTT.

Grupurile ţintă vizate de proiect sunt formate din reprezentanţi ai mediului de afaceri, instituţiilor publice, organizaţiilor nonguvernamentale, universităţilor şi şcolilor, mass-media locuitori ai districtelor Ruse, Vraţa şi ai judeţelor Călăraşi şi Dolj.